Migrācijas spiediena dēļ darbu Latvijā sāk trešā Igaunijas policijas vienība

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta vienības ESTPOL-8 trešā rotācijas maiņas komanda ceturtdien, 19.oktobrī, sāka darbu Latvijā, lai palīdzētu cīņā pret nelegālo imigrāciju uz Baltkrievijas – Latvijas robežas.

Šādas Igaunijas policijas 12 cilvēku veidotās vienības izvietošanas Latvijā termiņš ir divas nedēļas. Kā sacīja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Robežsardzes nodaļas vadītājs Veiko Kommusārs (Veiko Kommusaar), Igaunija joprojām atbalsta Latviju, kuras varas iestādes ir lūgušas palīdzību Latvijas – Baltkrievijas robežas aizsardzībā.

“Pirmo divu “ESTPOL-8″ rotācijas vienību darbs mēneša laikā ir bijis ļoti labs. Diemžēl migrācijas spiediens no Baltkrievijas uz Latvijas robežu turpinās, tādēļ Policijas un robežsardzes departaments nolēma ar trešo policijas vienību atbalstīt Latvijas robežsargus cīņā pret nelegālo imigrāciju,” klāstīja Kommusārs, piebilstot, ka sarežģītos drošības apstākļos kaimiņvalstīm jāsniedz savstarpējs atbalsts.

Trešās ESTPOL-8 vienības vadītājs Ņikita Golovins uzsvēra, ka komandai

palīdzība Latvijai ir arī iespēja gūt labu pieredzi

gan sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem, gan masu imigrācijas ierobežošanā.

Pirmā “ESTPOL-8” vienība Latvijā ieradās 20.septembrī, misiju turpinot līdz 4.oktobrim, kad vienības dalībniekus nomainīja nākamā vienība, kas uz Latvijas un Baltkrievijas robežas strādāja līdz 18.oktobrim.

Iepriekš Igaunija ir palīdzējusi arī Lietuvai risināt migrācijas spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju. Policijas vienība ESTPOL-6 Latvijai palīdzēja 2022.gadā, kad

mūsu policija gatavojās iespējamiem nemieriem

saistībā ar padomju laika pieminekļu demontāžu.

ESTPOL-5 komandas 2021.gadā palīdzēja Lietuvai saistībā ar migrācijas spiedienu no Baltkrievijas, bet pērn ESTPOL-7 iesaistījās Viļņas NATO samita drošības garantēšanā.

Lasiet arī: Robežsardze tomēr atzīst valstī nelegāli iekļuvušo cilvēku aizturēšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas