Nedēļu iesāks pērkona lietusgāzes, kļūs vēsāks

Nedēļas nogale tika aizvadīta ar dinamiskiem laikapstākļiem, mums atgādina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Arī šonnedēļ gaidāmi mainīgi laikapstākļi – laiks būs lietains un brāzmains, kļūs vēsāks.

Pirmdien, 7.augustā, Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, pēcpusdienā daudzviet gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām 20-24 m/s, ļoti stiprām lietusgāzēm, lokāli lielgraudu krusu,

negaiss turpināsies līdz naktij.

Otrdien visā valstī gaidāms lietus, vietām līs stipri, arī gaidāms pērkona negaiss. Vien dienas vidū austrumu un centrālajos rajonos to intensitāte mazināsies. Mērens līdz mēreni stiprs dienvidaustrumu, dienvidu vējš no rīta iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem un piekrastē vēl pieņemsies spēkā. Daudzviet vējš būs brāzmains, piekrastē brāzmās pastiprinoties līdz 20-24 m/s.

No aizvadīto dienu karstuma nepaliks ne miņas

– naktī gaiss atdzisīs līdz +14…+16 grādiem (pēc Celsija), bet dienā nebūs siltāks par +15…+20 grādiem.

Arī turpmākajās dienās daudzviet palaikam līs. Vēl trešdien mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš naktī piekrastē brāzmās sasniegs 20 m/s, bet dienā tas pierims. Naktīs minimālā gaisa temperatūra būs +10…+15 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš pakāpsies vien pāris grādus virs +20 grādu atzīmes.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas izskaņā nokrišņu atkal būs vairāk, savukārt naktis kļūs nedaudz siltākas.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas