Slidenajā laikā traumu skaits audzis divkārt

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) informē, ka pēdējās diennakts laikā vairāk kā divas reizes pieaudzis traumu skaits, ko cilvēki guvuši uz apledojušajām ietvēm.

TOS ārsti skaidro, ka šobrīd vērojams pieaugošs pacientu skaits, kas guvuši traumas slideno laikapstākļu dēļ. Tāpat viņi ziņo, ka trešdien, iespējams 8.marta svinību sakarā,

bija pieaudzis pacientu skaits ar traumām, kas gūtas alkohola reibumā.

Tuvākās dienas sola mainīgus laikapstākļus un atkalu, tādēļ ārsti aicina cilvēkus ņemt vērā meteorologu brīdinājumus par gaidāmo apledojumu un būt uzmanīgiem, ejot pa slidenajām ietvēm, kā arī izvēlēties šādiem laikapstākļiem piemērotus apavus. Ļoti vērtīgi ir izvēlēties speciālās uzmavas apaviem, kas palīdz drošāk pārvietoties slidenā laikā.

TOS ārsti arī atgādina, ka šādos laikapstākļos vecāka gadagājuma cilvēkiem labāk ir palikt mājās un aicina jaunākos radiniekus parūpēties par saviem tuviniekiem, lai tiem pēc iespējas mazāk būtu nepieciešamība iziet no mājas.

Biežākās traumas, kas gūtas uz slidenajām ietvēm ir augšdelma kaula lūzumi, pēdas locītavas kaula lūzumi, kā arī – daudziem vecāka gadagājuma cilvēkiem – augšstilba kaula lūzumi (gūžas locītavā).

Lasiet arī: Putenī Airbuss noslīdēja no lidostas Rīga skrejceļa

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas