NVA direktore: Ekonomiskā lejupslīde pagaidām bezdarba rādītājos neatspoguļojas

Ekonomiskā lejupslīde pagaidām bezdarba rādītājos neatspoguļojas – bezdarba līmenis valstī ir nokrities līdz 5,8%, kas ir zemākais kopš Covid-19 pandēmijas sākuma, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Viņa informēja, ka patlaban valstī ir reģistrēts vairāk nekā 51 000 bezdarbnieku. Lielu ietekmi uz bezdarba līmeni atstājot uz Latviju atbēgušie Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri šeit reģistrējas kā darba meklētāji. Viņu īpatsvars ir aptuveni 0,2% no visiem reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Reģionu griezumā vislielākais bezdarba līmenis aizvien ir Latgalē, bet viszemākais Rīgas reģionā. Kopumā gan pēdējā laikā bezdarba līmenis ir samazinājies visos reģionos, atzīmēja NVA direktore.

Viņa arī pastāstīja, ka šogad ir saņemti 22 pieteikumi par plānotām kolektīvām atlaišanā, kas kopumā skar vairāk nekā 1 500 nodarbinātos, tomēr tas ir ievērojami mazāk nekā, piemēram, 2020.gadā. Kolektīvās atlaišanas pieteikumi lielākoties nāk no tādām nozarēm kā apstrādes rūpniecība, būvniecības, transports un uzglabāšana.

Lasiet arī: Divas trešdaļas Latvijas uzņēmumu saskaras ar maksājumu kavējumiem

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas