Pieci no sešiem pazudušajiem slēpotājiem Šveicē atrasti miruši, helikopteriem meklējot sesto

Pirmdien, 11.martā, netālu no Šveices Materhorna kalna helikopteri meklēja pazudušu slēpotāju, bet pieci citi vienas ģimenes locekļi tika atrasti miruši “katastrofālos” apstākļos. Distanču slēpotāji pazuda sestdien Cermatas-Arollas trasē, ziņo Reuters.

Varasiestādes nav nosaukušas nāves cēloni pieciem cilvēkiem, kas tika atrasti svētdien vēlu vakarā, bet raksturoja apstākļus kalnos ar lavīnām, sniega vētrām un ekstrēmām temperatūrām kā “katastrofālus”.

Kristians Varone (Christian Varone), kantona policijas priekšnieks, pirmdien preses konferencē paziņoja, ka sestās pazudušās personas atrašana ir viņu galvenā prioritāte. Taču viņš uzsvēra, ka ir jābūt reālistiskiem, ņemot vērā sarežģītos apstākļus, kādos persona, iespējams, ir bijusi pēdējo 48 stundu laikā.

Šis ir viens no pēdējos gados vissmagākajiem negadījumiem Šveices Alpos.

Vienpadsmit helikopteri un piecu cilvēku komanda nedēļas nogalē devās meklēšanas un glābšanas misijā Materhorna tuvumā pēc tam, kad kāds slēpotājs izziņoja trauksmi. Taču vētras un spēcīgas snigšanas dēļ meklēšanas grupai sestdienas beigās nācies atgriezties, atrodoties vien 500 metru attālumā no pēdējās zināmās pazudušās grupas atrašanās vietas.

Šveices prezidente Viola Amherda (Viola Amherd) izteica līdzjūtību ģimenēm un pateicību glābēju komandām.

Policija sacīja, ka slēpotāju grupā bija cilvēki vecumā no 21 līdz 58 gadiem, notiekot oficiālai izmeklēšanai.

Varasiestādes iesaka ievērot īpašu piesardzību, jo reģionā joprojām pastāv lavīnu risks, kas nedēļas nogalē šajā pašā kantonā atsevišķā gadījumā prasīja vēl viena slēpotāja dzīvību. Ceļš uz Cermatu, kas ir slavens pasaules slēpošanas kūrorts, ir slēgts, jo to daļēji aprakusi lavīna, sacīja policija.

Lasiet arī: Keita Midltone atvainojas par ažiotāžas pilno Mātes dienas foto “rediģēšanu”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas