OECD eksperti norāda uz sakārtota skolu tīkla nozīmi kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai

 Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) eksperti atzinuši, ka sakārtots skolu tīkls ir svarīgs faktors kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai, un, balstoties datos, tiek modelēta tā potenciālā attīstība Latvijā, pauda izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pēc tikšanās ar OECD ekspertiem.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) medijiem norādīja, ka šonedēļ, no 12.jūnija līdz 14.jūnijam, OECD pārstāvji klātienes vizītēs sniedza atbalstu ministrijai datu analītikas jautājumos.

Vizītes mērķis esot bijis izglītības kvalitātes monitoringa pilnveide un datos balstītas pieejas nostiprināšana, veidojot efektīvu un ilgtspējīgu skolu tīklu vispārējā izglītībā.

Darba semināros OECD eksperti demonstrēja labās prakses piemērus datos balstītai izglītības rīcībpolitikai no OECD dalībvalstīm, lai kopā ar IZM pārstāvjiem padziļināti apzinātu Latvijas situāciju virzībā uz skolu tīkla reorganizāciju. 

IZM skolu tīkla darba grupas vadītāja Ramona Urtāne atzīmēja, ka OECD uzkrātā pieredze, analizējot un modelējot skolu tīklu vairākās valstīs, Latvijai ļauj saprast, kā skolu tīkls varētu transformēties piecu un desmit gadu laikā pēc lēmumu pieņemšanas.

Lasiet arī: VARAM: Staķim nebija tiesību vienpersoniski sevi norīkot komandējumā uz Tamperi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas