ASV paziņo, ka nemudina Ukrainas dronu triecienus Krievijas iekšienē

Trešdien, 23.augustā, pēc tam, kad Krievijas varas iestādes paziņoja, ka trešdienas agrā rītā notriekušas dronus, kas mēģināja uzbrukt Maskavai, ASV Valsts departamenta pārstāvis paziņojis, ka ASV neveicina un nemudina uzbrukumus Krievijas iekšienē, vēsta Reuters.

Valsts departamenta pārstāvis ir sacījis, ka pašas Ukrainas ziņā ir izlemt par to, kā aizsargāties no Krievijas iebrukuma, kas sākās pagājušā gada februārī, piebilstot, ka Krievija jebkurā laikā var izbeigt karu, pametot Ukrainas teritoriju.

Kopš maija sākumā virs Kremļa tika iznīcināti divi droni, dronu uzlidojumu skaits Krievijas iekšienē ir pieaudzis. Arī dronu uzlidojumi Krievijas galvaspilsētai ir kļuvuši arvien biežāki.

ASV, kas sniegusi Ukrainai milzīgu atbalstu cīņā pret Krievijas iebrukumu, ir nepārtraukti apgalvojusi, ka neatbalsta uzbrukumus Krievijas iekšienē.

Trešdienas, 23.augusta, agrā rītā Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas ir veiksmīgi pārtvērušas trīs dronus. Kā savā Telegram kanālā paziņoja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins,

viens no droniem trāpīja Maskavas centrālajā daļā ēkai, kas tikusi celta, tāpēc mirušo nav.

Kā ziņojot Krievijas ziņu aģentūra TASS, sakarā ar pastiprinātu dronu aktivitāti no Ukrainas puses, uz laiku tiek apturēti lidojumi Maskavas apkaimes lidostās. Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien, 22.augustā, paziņoja

par divu Ukrainas dronu veiksmīgu pārtveršanu virs Maskavas reģiona. Turklāt vēl divi droni tika notriekti Brjanskas reģionā pie Ukrainas robežas.

Ukraina parasti nekomentē, kas veic uzbrukumus Krievijas teritorijai, taču šķiet, ka kopš maija sākuma tā ir pastiprinājusi šādas darbības.

Lasiet arī: Ukraiņi notriekuši 15 no 17 Krievijas palaistajiem droniem Shahed

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas