Pasaules vislabāk novērtētie motormuzeji; Lietuvas un Latvijas muzeji starp 20 labākajiem

Analizējot vairāk nekā 180 pasaules automuzeju “Google” atsauksmju rādītājus un ikgadējos globālos Google meklēšanas rezultātus visā pasaulē, “Auto Trader” nesen veiktajā pētījumā par pasaules labākajiem automuzejiem, kurus auto entuziastiem būtu vērts apmeklēt 2024.gadā, atklājās, ka “Gilmore Car Museum” automobiļu muzejs Mičiganā ir vislabāk novērtētais muzejs ar iespaidīgu “Google” atsauksmju rādītāju 4,9 zvaigznes no piecām un 177 600 meklējumiem pasaulē. Otrajā vietā ierindojas “Nethercutt Collection” Kalifornijā, iegūstot 4,9 zvaigznes un gandrīz 100 000 meklējumu gadā.

Viens Eiropas muzejs ir ieguvis trešo vietu – Rumānijas “Țiriac Collection” ir novērtēts ar 4,9 zvaigznēm un 79 200 “Google” meklējumiem gadā visā pasaulē.

Šī ir vienīgā kolekcija pasaulē, kurā ir seši “Rolls Royce Phantom” (ražots līdz 1972.gadam), un tajā ir apskatāmi arī automobiļi, kas iepriekš piederējuši tādām zvaigznēm kā sers Eltons Džons (Elton John) un Bērnijs Eklstouns (Bernie Ecclestone).

Starp 20 populārākajiem automuzejiem ir arī citas Eiropas valstis;

“Auto muziejus” Viļņā Lietuvā ir septītajā vietā sarakstā,

“Brooklands Museum” Anglijā ir devītais, Maltas klasisko automobiļu muzejs ieņem 15.vietu, “Great British Car Journey” Dārbišīrā Anglijā ir 17.vietā, 18.vietā ir “Rahmi M. Koç” muzejs Stambulā, bet

19.vietā ir Rīgas Motormuzejs Latvijā.

“Auto Trader” eksperti pētījuma ietvaros atklāja arī dažas “slēptās pērles” – muzejs, kas var lepoties ar iespaidīgām 4,9 no piecām zvaigznēm “Google” ar minimālu meklējumu skaitu – tas nozīmē, ka muzeja fantastiskās auto ekspozīcijas daudziem auto entuziastiem, iespējams, aiziet gar degunu.

Piemēram, Lietuvas “Auto muziejus” Viļņā, kas pēdējo 12 mēnešu laikā ir saņēmis tikai 120 “Google” meklējumus, bet var lepoties ar 4,9 zvaigznēm no piecām. Tajā ir apskatāmi vairāk nekā 100 vēsturiski automobiļi un motocikli un tur apmeklētāji var uzzināt vairāk par to, kā Lietuva gadu desmitu gaitā ir iesaistījusies lietoto materiālu un dizaina attīstībā.

Nesen publicētajā atsauksmē teikts: “Lieliska vieta autosporta entuziastam. Viļņā es to nebiju gaidījis, bet to noteikti ir vērts apmeklēt. Es ļoti iesaku šo brīnišķīgo vietu.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Abepa ST SPORT (@abepastsport)

 

Erīna Beikere (Erin Baker), “Auto Trader” redakcijas direktore, komentē: “Mīlestība pret automašīnām var izpausties visdažādākajās formās un izmēros, neatkarīgi no tā, vai izmet apli savā sapņu auto, vai arī izzini konkrētu auto vai modeļu vēsturi. Īpaši tiem, kam patīk iedziļināties automašīnu dizainā, inženierzinātnē un cilvēkos, kas stāv aiz transportlīdzekļiem, mēs vēlējāmies izcelt brīnišķīgos muzejus, kas piedāvā automobiļu mīļotājiem iespēju iegremdēties automobiļu pasaulē. Kā Apvienotās Karalistes uzņēmums mēs esam sajūsmā par to, ka, piemēram, “Brooklands Museum” Veibridžā un Dārbišīras “Great British Car Journey” iezīmē Lielbritāniju pasaules kartē.”

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Lietuvas, Polijas lauksaimniecības ministri apspriež protestus; bijusī Kauņas amatpersona nonāk cietumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas