Recepte: Burkānu salāti ar žāvētām aprikozēm

Burkāni, kas ir vieni no biežāk lietotajiem sakņaugiem uzturā, ir bagāti ar minerālvielām – kāliju, kalciju, magniju, jodu. Turklāt tie satur arī tādus vitamīnus kā B, C, E, K un PP.

Tautā dēvētos «dārza karaļus» īpaši ieteicams ēst sirds un asinsvadu slimniekiem, kā arī tiem, kas sirgst ar acu, aknu kaitēm, mazasinību un aterosklerozi. Tomēr nevajadzētu aizmirst, ka šie dārzeņi veicina ēstgribu, bet no svaigiem burkāniem jāatturas ar gastrītu sirgstošajiem.

Burkānu salāti ar žāvētām aprikozēm

Sastāvdaļas:

400 g burkānu

100 g žāvētu aprikožu

100 g skābā krējuma

1 citrons

Pētersīļi

Cukurs

Sāls

Pagatavošana:

Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

Aprikozes sagriež nelielos gabaliņos.

Citronam izņem sēklas un ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos.

Pievieno cukuru, sāli, skābo krējumu un visu samaisa.

Rotā ar pētersīļu lapiņām.

102.000.102.5214

Saistītie raksti

1 komentārs

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Ziņas