Rīgā 303. un 363.ekspresbusi tiks pārveidoti par 33. un 63.autobusiem

No 19.septembra divi ekspresbusu maršruti – 303. un 363. – tiks pārveidoti par jauniem autobusu maršrutiem, informē Rīgas Satiksme.

Kā norāda uzņēmums, lai iekļautos kopējā sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, minētajiem maršrutiem tiks mainīta numerācija, attiecīgi – 33. un 63.maršruta autobuss.

Izmaiņas tiks ieviestas arī maršrutā, pa kuru iepriekš kursēja ekspresbusi, kas nodrošinās pēc iespējas ērtāku sabiedriskā transporta pieejamību pasažieriem, kuri izmantoja citus ekspresbusu maršrutus, kas no 9.septembra nekursē.

Lasiet arī: 303. un 363.ekspresbusa maršrutos kursēs Rīgas satiksmes autobusi

33.maršruta autobuss – Jugla–Pļavnieki

Lai saglabātu sabiedriskā transporta pieejamību Lubānas ielā, posmā starp dzelzceļu, Slāvu rotācijas apli un Piedrujas ielu, kur kursēja 370. ekspresbusa maršruts, 33. autobusa maršruts tiks pagarināts pa A.Saharova ielu, Lubānas ielu, Dārzciema ielu, Rēzeknes ielu, Līvānu ielu, Lubānas ielu, norāda Rīgas satiksme. 

Līdz ar to virzienā uz Pļavniekiem pieturvieta Piedrujas iela (Rēzeknes ielā) tiks pārvietota uz Līvānu ielu. No galapunkta Lubānas ielā pa Lubānas ielu, Rēzeknes ielu, Dārzciema ielu, Lubānas ielu, A.Saharova ielu un tālāk pa maršrutu.

Tāpat tiks mainīta galapunkta pieturvietas Murjāņu iela nosaukums uz Mārkalnes iela, tādējādi šīs pieturvietas nosaukums sakritīs ar Brīvības gatvē izvietoto tramvaju un trolejbusu pieturvietu nosaukumu, pasažieriem sniedzot vienotu priekšstatu par Murjāņu ielas, Mārkalnes ielas un Brīvības gatves krustojuma apkārtni kā vienotu pārsēšanās mezglu. Minētās izmaiņas novērsīs situāciju, ka virzienā no Pļavniekiem būs divas pieturvietas ar vienādu nosaukumu, kuras abas izvietotas Murjāņu ielā.

63.maršruta autobuss – Mežciems–Šampēteris

Lai saglabātu savienojumu ar Stradiņa slimnīcas apkārtni gan no Centrālās stacijas, gan Mežciema un slimnīcas Gaiļezers, ko veica 371.ekspresbusa maršruts, 63.autobusa maršrutā tiks veiktas izmaiņas kustības shēmā Āgenskalna apkaimē, kā arī veiktas nelielas izmaiņas ielu secībā Šampētera apkaimē pie galapunkta, norāda Rīgas Satiksme.

63.autobusa maršruts virzienā uz Šampēteri brauks pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Uzvaras bulvāri, O.Vācieša ielu, Mazo Nometņu ielu, Liepājas ielu, Mārupes ielu, Nometņu ielu un tālāk pa maršrutu līdz J.Endzelīna ielai, tālāk pa J.Endzelīna ielu, Jūrkalnes ielu, Zasulauka ielu, Šampētera ielu līdz Šampētera ielas un Irlavas ielas krustojumam, kur atradīsies autobusa maršruta galapunkts.

Virzienā uz Mežciemu pa Šampētera ielu, Zasulauka ielu, Jūrkalnes ielu, J.Endzelīna ielu un tālāk pa maršrutu līdz Nometņu ielai, tālāk pa Nometņu ielu, Mārupes ielu, Liepājas ielu, Mazo Nometņu ielu, O.Vācieša ielu, Uzvaras bulvāri un tālāk pa maršrutu uz Mežciemu.

Līdz ar minētajām izmaiņām abos maršrutos darbosies visas biļetes, kas iegādātas ar Rīgas domes piešķirtajām atlaidēm.

Tāpat šajos maršrutos varēs izmantot mēneša biļetes, kas paredzētas vienam maršrutam, norāda uzņēmums.

Lai nodrošinātu pārvietošanos iespējas laikā, kad nekursēja 49.autobusa maršruts, bet kursēja 309.ekspresbusa maršruts, no 19.septembra tiks veiktas izmaiņas 49.autobusa maršruta kustības sarakstā darba dienās, palielinot reisu skaitu dienas vidū un vakara stundās.

Tādējādi 49.autobusa maršruts posmā Ķengarags–Purvciems apkalpos pasažierus līdzvērtīgi 309.ekspresbusa maršrutam visas dienas garumā, bet pārējā maršruta daļā pakalpojuma pieejamība tiks pat uzlabota.

Kā jau BNN iepriekš ziņoja, 9.septembrī Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) paziņoja par maksātnespējas procesu un ekspresbusu pakalpojuma pārtraukšanu.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas