Laiks būs silts, nedēļas izskaņā un jaunnedēļ gaidāms lietus, arī negaiss

Šīs brīvdienas daudzviet, pārsvarā rietumu un centrālajos rajonos, atnesīs ilgi gaidīto lietu, vietām – arī pērkona negaisu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Arī nākamās nedēļas iesākumā mākoņu būs vairāk un gaidāmi nokrišņi.

Lai gan līs, laiks saglabāsies tveicīgs, gaisa temperatūrai vietām paaugstinoties līdz +22…+27 grādiem (pēc Celsija), arī sausums būtiski samazināsies tikai atsevišķos rajonos. Plašā valsts teritorijā vēl joprojām mežos būs paaugstināta ugunsbīstamība, tāpēc centrs aicin, atrodoties dabā, būt īpaši prātīgiem!

Piektdiena aizritēs ar daļēji mākoņainu laiku, vietām rietumu un centrālajos rajonos īslaicīgi līs, gaidāms arī pērkona negaiss. Lai gan pūtīs lēns vējš, zem negaisa mākoņiem tas var būt brāzmains. Dienā

termometra stabiņš lielākajā valsts daļā pakāpsies līdz +25…+29 grādiem,

tik tveicīgs nebūs vienīgi vietām piekrastē.

Brīvdienās debesis kļūs mākoņainākas un lietus sagaidāms nu jau plašākā teritorijā. Kopā ar lietus mākoņiem vietām pastāv iespēja veidoties arī pērkona negaisiem. Pārsvarā saglabāsies lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, kas svētdien iegriezīsies no austrumu puses. Naktis arvien būs siltas, termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +14…+19 grādiem atzīmi. Par spīti lietum, arī dienas būs tveicīgas – diennakts gaišajās stundās teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā, saglabājoties ciklona ietekmei,

daudzviet gaidāmi nokrišņi, kas mitēsies nedēļas vidū.

Tikai atsevišķos rajonos lietus spēs mazināt ilgstošo sausumu. Dominējot lēnam vējam, gaisa temperatūra būs līdzīga kā nedēļas nogalē, naktīs svārstoties ap +13…+18 grādiem, turpretī dienās gaiss lielākajā valsts daļā iesils līdz +21…+27 grādiem, tikai piekrastē būs par pāris grādiem zemāk.

Šī brīža prognozes liecina, ka arī Līgo dienā un Jāņos laiks būs silts, tomēr prognozes par nokrišņiem vēl ir mainīgas.

Sausuma periodam turpinoties, tuvākajās dienās valsts lielākajā daļā saglabāsies augsta ugunsbīstamība, tāpēc aicinām būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem dodoties pie dabas!

Centrs vēlas pievērst mūsu uzmanību tam, ka, spīdot saulei, UV indekss ir vidēji augsts līdz augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk par to lasiet šeit

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas