Ķirsis pieļauj iespēju runāt par citas vietas ierādīšanu Lucavsalas mazdārziņu lietotājiem

Līdz ar plāniem Lucavsalā būvēt jaunu futbola stadionu nākotnē varētu notikt sarunas par kādas citas vietas ierādīšanu cilvēkiem, kuri izmanto Lucavsalas mazdārziņus, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš sacīja, ka pašu futbola stadionu nav plānots būvēt vietā, kur patlaban atrodas dārziņi, taču savienojošās infrastruktūras attīstīšana mazdārziņu lietotājus var ietekmēt.

Vienlaikus gan Rīgas mērs uzsvēra, ka tas nekādā gadījumā nav jaunums, jo Lucavsalas attīstīšana un jaunu ielu izbūvēšana ir iezīmēta galvaspilsētas plānos jau vairākus desmitus gadu.

“Skaidrs, ka tas var ietekmēt [mazdārziņus]. Mēs varam runāt par dažādiem līdzsvarojošiem mehānismiem, kaut kur citur, teiksim, iedot cilvēkiem vietu šiem mazdārziņiem,” pieļāva Ķirsis.

Viņš uzsvēra, ka tieši Lucavsalu par labāko vietu jauna futbola stadiona būvniecībai ir atzinuši eksperti, veicot rūpīgu izvērtējumu.

Kā ziņots, ģimenes dārziņu apvienība “Kazas sēklis” aicina Rīgas domi pārskatīt iniciatīvu Lucavsalā būvēt futbola stadionu, liecina biedrības sagatavotā vēstule Rīgas domes deputātiem.

Vēstulē teikts, ka Kazas sēklī ir 326 dārzi, kas to īpašniekiem un nomniekiem ir būtiski pārtikas audzēšanai, bērnu izglītošanai, kā arī citām rekreācijas aktivitātēm. Vienlaikus vēstules autori neslēpj, ka daļa Kazas sēklī esošo dārzu nav sakopti, taču pieprasījums pēc teritorijas pēdējā laikā esot pieaudzis un jau patlaban apsaimniekotas tiekot teju visas zemes vienības.

Jau ziņots, ka 2.aprīlī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē tika atbalstīts lēmumprojekts par desmit hektāru liela zemesgabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā uz pieciem gadiem Latvijas Futbola federācijai (LFF) nacionālā futbola stadiona būvniecībai Lucavsalā.

Gala lēmums par zemes piešķiršanu bezatlīdzības lietošanā LFF būs jāpieņem Rīgas domei.

Lasiet arī: Šodien gaisa temperatūra tuvosies +25 grādiem
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
 
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas