Vislielākie zaudētāji ministrijas piedāvājumā ir vispārējās izglītības skolotāji, tā LIZDA

Vislielākie zaudētāji ministrijas piedāvājumā ir vispārējās izglītības skolotāji, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Vanaga sacīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) esot partneriem atsūtījusi savu piedāvājumu par to, kā balansēt slodzes, piedāvājums skarot aptuveni 50 000 pedagogu, visiem šis piedāvājums ir par sliktu.

Viņa akcentēja, ka vislielākie zaudētāji ministrijas piedāvājumā esot vispārējās izglītības skolotāji, profesionālās un speciālās izglītības skolotāji. Vanaga paskaidroja, ka pašreizējā piedāvājumā ministrija paredzot – strādāsi vairāk un tava darba stundas vērtība kritīsies.

Jau ziņots, ka LIZDA rīkotais pedagogu pikets plānots 21.maijā plkst.11 pie valdības ēkas.

LIZDA uztur prasību, ka protesta akciju var novērst pieņemti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas paredz turpināt darbu pie pedagogu darba slodzes balansēšanas visām pedagogu grupām. Tas nozīmē, ka pedagogiem samazinātu kontaktstundu skaitu, paredzot vairāk laika citiem pienākumiem. Vēlamais slodzes sadalījums katrai pedagogu grupai atšķiras. Piemēram, vispārējās izglītības skolotājiem būtu jānosaka slodzes sadalījums “60:40”.

LIZDA un IZM ilgstoši ir atšķirīgi redzējumi par pedagogu slodžu balansēšanu. Ministrijas vadības ieskatā, konflikts radies, jo atšķiras redzējums par nākošajiem veicamajiem darbiem. IZM ir pārliecināta, ka iespējami vairāki risinājumi, turklāt jāņem vērā vairāku pušu, ne tikai IZM un LIZDA, redzējums.

IZM arī plāno atjaunot vadlīnijas par slodžu balansēšanu, lai skaidri atrunātu, kādi pienākumi ir jāapmaksā.

LETA jau vēstīja, ka LIZDA un IZM par slodžu sabalansēšanas modeli bija jāvienojas jau pērnā gada maijā.

Lasiet arī: Čakša: Īsti nezinu, kuri pedagogu streika prasības punkti nav izpildīti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas