Makronam ir rezerves plāns Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas rīkošanai, ja drošības apsvērumi to prasīs

Francijas prezidents Emanuels Makrons (Emmanuel Macron) intervijā BFM TV un RMC radio pirmdien, 15.aprīlī, paziņoja, ka Francijai ir izstrādāti rezerves plāni gadījumam, ja radīsies bažas par drošību, organizējot Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju Sēnas upē 26.jūlijā, konfliktiem Tuvajos Austrumos un Ukrainā, kā arī teroristu uzbrukumu draudiem, liekot Francijas valdībai paaugstināt drošības pasākumus, ziņo Reuters.

Makrons pauda pārliecību, ka plānotā Olimpisko spēļu svinīgā ceremonija ar milzīgu cilvēku pūli ap Sēnu, kur aptuveni 160 laivas dosies sešus kilometrus garā braucienā, būs ļoti veiksmīga, taču viņš piebilda, ka Francija nav naiva.

“Ja mēs uzskatīsim, ka pastāv drošības riski, mums būs plāns B un pat plāns C,” viņš sacīja.

Viņš norādīja, ka viena no iespējām būtu ierobežot ceremonijas norisi Parīzes centrālajā Trokadero laukumā, kas atrodas iepretim Eifeļa tornim. Cits risinājums būtu pārcelt pasākumu uz slēgtām telpām “Stade de France” stadionā.

Tikmēr, pēc Irānas uzbrukuma, Makrons aicināja Izraēlu izvairīties no turpmākas eskalācijas Tuvajos Austrumos, mudinot Izraēlu censties izolēt Irānu, nevis saasināt situāciju.

Makrons sacīja, ka viņš centīsies panākt pamieru gaidāmo vasaras Olimpisko spēļu laikā saskaņā ar Olimpisko spēļu ilggadējo mērķi ar sporta palīdzību veicināt mieru, piebilstot, ka

viņš gribot redzēt pamieru Tuvajos Austrumos, kā arī Ukrainā un Sudānā.

“Pēc dažām nedēļām Parīzi apmeklēs Ķīnas prezidents, es viņam lūgšu palīdzēt (panākt olimpisko spēļu pamieru),” tika citēts sakām Makrons.

Makrons, kurš sniedza interviju no Parīzes Lielās pils muzeja, kas nupat tika atjaunots, lai tur varētu notikt sacensības paukošanā un tekvondo, sacīja, ka nav mainījis savas domas par peldi Sēnā.

Centienus atjaunot Sēnas upi, lai tajā varētu peldēt, līdzīgi kā 1900.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, pagājušajā vasarā kavēja kanalizācijas problēmas, kuru dēļ tika atcelts pirms Olimpiskajām spēlēm paredzētais peldēšanas pasākums.

Lasiet arī: ASV nepiedalīsies Izraēlas atbildes pasākumos pret Irānu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas