Pagaidām koalīcija nav atbalstījusi nevienu prezidenta amata kandidātu

Nevienam prezidenta amata kandidātam vēl nav vienota koalīcijas atbalsta, šodien preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents un viens no Jaunās vienotības (JV) līderiem Krišjānis Kariņš (JV).

Komentējot uzņēmēja un Apvienotā saraksta (AS) dibinātāja Ulda Pīlēna paziņojumu par kandidēšanu uz Valsts prezidenta amatu, premjers apgalvoja, ka par Pīlēna kandidatūru uzzinājis no masu medijiem valdības sēdes beigās, savukārt šodien koalīcijas partiju tikšanās laikā par prezidenta vēlēšanu jautājumu neesot ticis runāts.

Lai arī Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās, bet esošais Valsts prezidents Egils Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti, premjers žurnālistiem sacīja, ka

“JV izsaka atbalstu līdzšinējam prezidentam Levitam”, lai arī AS uzsvēris, ka neatbalsta Levita kandidatūru.

“Koalīcijai nav vienota kandidāta, bet arī vēl neesam veltījuši laiku šim jautājumam,” sacīja premjers.

Kā ziņots, Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, intervijā medijiem apliecināja politiķis. Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Esošais Valsts prezidents Egils Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti.

Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot. Tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika, lai arī par Pīlēna kandidēšanu spekulēts jau ilgstoši.

Pīlēns dzimis 1956.gadā Liepājā. Augstāko izglītību ieguvis Rīgas Politehniskā institūta Arhitektūras un celtniecības fakultātē, kā arī Veimāras Arhitektūras un būvniecības augstskolā. Savulaik viņš bijis Liepājas galvenais arhitekts un 1988.gadā izveidoja SIA Arhitekta U.Pīlēna birojs.

Vēlāk viņš iesaistījās uzņēmējdarbībā un aizvien ir būvniecības un industriālā koncerna UPB līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs. Pīlēns vairākkārt iekļauts Latvijas miljonāru sarakstos.

2005.gadā Pīlēns tika ievēlēts par Liepājas domes deputātu.

Pīlēns piedalījās Tautas partijas Liepājas reģiona nodaļas dibināšanā, bija Tautas partijas valdes loceklis. 2022.gada maijā Pīlēns paziņoja par vēlēšanu apvienības Latvijas apvienotais saraksts izveidi, bet jūlijā par biedrības Apvienotais saraksts izveidi. 14.Saeimas vēlēšanās viņš bija šī saraksta premjera kandidāts, lai arī pats nekandidēja.

Lasiet arī: Pīlēns kandidēs uz Valsts prezidenta amatu
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas