Pēc dronu uzbrukuma no ēkas Maskavas centrā paceļas dūmi

Krievijas amatpersonas paziņojušas, ka Ukrainas drons naktī uz piektdienu, 18.augustu, uzbrucis kādai ēkai Maskavā, izraisot sprādzienu, kas dzirdams visā pilsētas biznesa rajonā, ziņo BBC.

Pilsētas mērs Sergejs Sobjaņins paziņojis, ka pretgaisa aizsardzība notriekusi dronu, kura atlūzas nokritušas uz pilsētas Expo centra. Sociālajos plašsaziņas līdzekļos publicētajos nepārbaudītajos kadros redzams, kā nakts ēnā virs Maskavas paceļas biezi dūmi. Ukraina nav sniegusi komentārus.

Krievijas Aizsardzības ministrija vietnē Telegram paziņojusi, ka uzbrukums noticis ap plkst. 04.00 pēc vietējā laika.

Ministrija norādījusi, ka pēc pilsētas pretgaisa aizsardzības sistēmu aktivizēšanas drons “mainījis trajektoriju” un ietriecies ēkā Krasnopresnenskas krastmalā, kur atrodas valdības ēkas. Sākotnēji ziņots, ka cietušo nav.

Atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas ziņojumu, BBC raksta, ka drona atlūzas nav izraisījušas ugunsgrēku un Sobjaņins teicis, ka drons nav nodarījis “būtiskus bojājumus” ēkai.

Savukārt atsaucoties uz Krievijas valsts ziņu aģentūras Tass ziņojumu, BBC vēsta, ka daļēji sabrukusi viena no centra ārsienām. Kā norādīts ziņojumā, cietusī platība esot aptuveni 30 kvadrātmetri.

Expo centrs ir liela izstāžu telpa, ko izmanto konferencēm un kongresiem, tā atrodas nepilnus 5 km no Kremļa.

Lasiet arī: Baltijas valstu premjeri parakstījuši vienošanos par pievienošanos G7 valstu deklarācijai par atbalstu Ukrainai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas