Rīdziniekiem par siltumu būs jāmaksā mazāk

AS Rīgas Siltums ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jauno siltumenerģijas tarifu –  87,57 EUR/MWh bez PVN, kas būs par 3,5% mazāks nekā šobrīd spēkā esošais, tādējādi rīdziniekiem aktīvās sezonas laikā par siltumu būs jāmaksā mazāk, norāda uzņēmuma pārstāvji. 

Rīgas Siltums valdes priekšsēdētājs Ilvars Pētersons uzsver, ka šogad tarifs ir samazināts jau ceturto reizi.

“Mums izdevās iegādāties kurināmo lētāk. Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, mainoties iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām, nekavējoties pārskatām siltumenerģijas tarifu,” stāsta Pētersons, un piebilst, ka

siltumenerģijas tarifā galveno apjomu, kas ir 90% sastāda dabasgāzes, šķeldas un pirktas enerģijas izmaksas. 

Līdztekus Rīgas Siltums turpina aktīvi strādāt Zaļā kursa ietvaros. Pētersons skaidro, ka stratēģiskie soļi paredz atjaunojamo energoresursu, inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu un atlikuma siltuma plašāku izmantošanu, kas veicina centralizētās siltumapgādes konkurētspēju un zemāku siltumenerģijas tarifu Rīgā. 

Jauno iesniegto siltumenerģijas tarifu, kas varētu stāties spēkā 2023.gada 1.oktobrī, vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Rīgas Siltums  kurināmo iegādājas atklātos konkursos un biržas izsolēs, tādējādi konkurences apstākļi veicina iegūt izdevīgākos piedāvājumus. Uzņēmuma tīmekļa vietnē www.rs.lv ik nedēļu iespējams iepazīties ar iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām.

Lasiet arī: KNAB sācis resorisko pārbaudi par iespējamie pārkāpumiem RD Satiksmes departamentā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas