Kaimiņvalstu sabiedrisko mediju darbības modelis pierāda, ka apvienojoties darbs norit efektīvāk

Kaimiņvalstu sabiedrisko mediju darbības modelis pierāda – apvienojoties strādāt ir vieglāk un efektīvāk, pirmdien, 26.jūnijā, pauda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, viesojoties Lietuvas Radio un televīzijā.

Deputāti izbraukuma sēdē Viļņā pirmdien, 26.jūnijā  apmeklēja Lietuvas Radio un televīziju.

Komisija tikās ar kaimiņvalsts sabiedriskā medija vadību, iepazinās ar tā struktūru un pārvaldību, darbības stratēģiju un budžetu, kā arī jaunas ēkas izbūvi.

Tāpat spriests par medija digitālo un tehnoloģisko transformāciju un ieviestajām inovācijām.

Deputātiem bija iespēja iepazīties ar ziņu dienesta un pētnieciskās grupas, kā arī sabiedriskā medija tīmekļvietnes darbību un apmeklēt sabiedriskā medija studijas.

Komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante atzīmēja, ka komisija apmeklējusi gan Igaunijas, gan Lietuvas sabiedrisko mediju.

“Igaunijā mūsu vizītes atslēgvārds bija apvienošanās, savukārt Lietuvā – finansēšanas modelis,” sacīja komisijas vadītāja, atzīmējot, ka Lietuvā komisija guvusi ir pārliecību, ka mediju budžeta piesaiste konkrētu nodokļu ieņēmumiem ir labākais, kā nodrošināt mediju politisko neatkarību,” spriež Brante. 

Brante norāda, ka otrdien, 27.jūnijā, komisijas sēdē tiks uzklausīta Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas padomes (SEPLP) ziņojums par darba grupu secinājumiem saistība ar mediju apvienošanos un finansējuma modeļa maiņu. 

Kopā ar komisijas deputātiem Lietuvas sabiedrisko mediju apmeklēja arī SEPLP, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio pārstāvji.

Lasiet arī: Ārlietu ministra pilnvaras uz laiku , iespējams, pārņems kāds no JV ministriem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas