Līdz ar raķešu triecieniem Slovākijas premjerministrs apgalvo, ka Kijivā kara nav

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico (Robert Fico) otrdien, 23.janvārī, preses brīfingā Slovākijā apgalvoja, ka dzīve Ukrainas galvaspilsētā ir “absolūti normāla” un karš tur nenotiek, lai gan tikai dažas stundas iepriekš uz Kijivu tika raidītas Krievijas raķetes. Fico, kurš stājās amatā oktobrī un mainīja Slovākijas ārpolitiku, pārtraucot militāro atbalstu Ukrainai, trešdien Ukrainas rietumu pilsētā Užhorodā tiksies ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu, ziņo Reuters.

Atbildot uz žurnālista jautājumu par to, lai labāk izprastu notiekošo karu starp Ukrainu un Krieviju, būtu jādodas uz Kijivu, Slovākijas premjerministrs Roberts Fico noraidīja šo domu, apgalvojot, ka konflikts ir lokāls.

“Jūs nopietni domājat, ka Kijivā notiek karš?

Jūs jokojat, es ceru, ka jūs nerunājat nopietni,” viņš sacīja, aicinot žurnālistu apmeklēt pilsētu, un pārliecināties par “pilnīgi normālu dzīvi” tajā, Reuters citē viņu sakām dienā, kad pilsēta piedzīvoja raķešu triecienus.

Fico apgalvoja, ka tikšanās Užhorodā ir praktiska, un to izvēlējās Ukrainas puse pēc tam, kad sākotnēji viņš bija ierosinājis tikties pie abu valstu kopīgās robežas.

Otrdien Kijivā rīta mieru pārtrauca gaisa uzlidojumi un trauksmes signāli,

un amatpersonas ziņojušas, ka 22 cilvēki, tostarp četri bērni, ir ievainoti un vairākas ēkas bojātas.

Kopš kara sākuma Kijivā ir izsludināti 967 gaisa trauksmes signāli, kas kopumā ir ilguši 1133 stundas. Šādu trauksmju laikā pilsētas transports tiek apturēts, un pasažieriem tiek lūgts slēpties, metro un citām pazemes zonām darbojoties kā bumbu patvertnēm.

Prezidents Volodimirs Zelenskis savā nakts uzrunā sacīja, ka otrdien Krievijas raidītās raķetes Harkovā un Kijivā ir nogalinājušas 18 un ievainojušas vairāk nekā 130 cilvēkus, kā arī, nodarījušas postījumus mājām un infrastruktūrai.

 

Fico jau agrāk ir izteicies, apliecinot prokrievisku nostāju, piemēram, sakot, ka Ukrainai ir jāatdod teritorija, lai izbeigtu Krievijas iebrukumu.

Neskatoties uz militārās palīdzības pārtraukšanu Ukrainai, Slovākijas premjerministrs Roberts Fico ir ļāvis turpināt ieroču un munīcijas ražotāju piegādes.

Fico arī ir sacījis, ka Ukraina varētu saņemt ES finansējumu, un ir nosacīti atbalstījis Ukrainas pieteikumu dalībai ES, bet ir apsolījis bloķēt tās pieteikumu pievienoties NATO aliansei, ziņo Reuters.

Lasiet arī: ES likumdevējus uztrauc Slovākijas krimināltiesību reformas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas