KEM pārņem Augstsprieguma tīkla valsts kapitāla daļas

Klimata un enerģētikas ministra Raimonda Čudara «stratēģiskās komunikācijas» padomniece ziņo, ka otrdien, 14.februāra Ministru kabineta sēdē ir nolemts par AS Augstsprieguma tīkls kapitāla daļu turētāju noteikt Klimata un enerģētikas ministriju (KEM).

Tādējādi ministra pārstāves ieskatā tiek veicināta KEM  kā enerģētikas politikas veidotājas līdzdalība pārvades sistēmas operatoru AS Augstsprieguma tīkls un AS Conexus Baltic Grid attīstībā. Šī iesaiste ir būtisks enerģētiskās drošības priekšnoteikums, piezīme padomniece.

Līdz šim Augstsprieguma tīkla kapitāla daļu turētājs bija Finanšu ministrija.

Tāpat Klimata un enerģētikas ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja SIA Vides investīciju fonds. Šī uzņēmuma galvenais mērķis ir vides piesārņojuma samazināšana, veicinot vides aizsardzības projektu īstenošanu un palielinot pašvaldību un to kapitālsabiedrību kapacitāti.

AS Augstsprieguma tīkls ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. AS Augstsprieguma tīkls ir AS Conexus Baltic Grid – vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora – kapitāla daļu 68,47% turētāja. Jau ziņots, ka ar 2023.gada 1.janvāri darbu ir uzsākusi Klimata un enerģētikas ministrija, kas tapusi, reorganizējot Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Lasiet arī: Latvijā pērn saražots par 14,5% mazāk elektroenerģijas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas