Zelenskis: situācija frontē ir labāka nekā iepriekšējos trīs mēnešos

Prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien, 11.martā, intervijā Francijas BFM TV sacīja, ka situācija Ukrainas kara ar Krieviju frontē ir labākā kāda bijusi pēdējo trīs mēnešu laikā, Maskavas karaspēks pēc Avdijivkas ieņemšanas pagājušajā mēnesī vairs nevirzoties uz priekšu un neraugoties uz ieroču trūkumu, ir uzlabojusies stratēģiskā pozīcija, taču norādīja, ka situācija varētu atkal mainīties, ja netiks saņemti ieroči, ziņo Reuters.

Zelenskis atzina problēmas ar kurām saskaras Ukrainas spēki, tostarp artilērijas lādiņu trūkumus, gaisa blokādes, Krievijas tālās darbības ieroči un intensīvie dronu uzbrukumi. “Mēs esam strādājuši ļoti efektīvi… pret Krievijas aviāciju. Mēs esam atguvušies no situācijas austrumos. Krievijas karaspēka virzīšanās ir apturēta,” sacīja Zelenskis.

Taču Krievijas karaspēks mēnešiem ilgajā Avdijivkas bombardēšanā visu ir nolīdzinājis līdz ar zemi, sacīja Zelenskis, piebilstot, ka

“vairs nevaram runāt par pilsētu, jo Avdijivkā viss ir iznīcināts.”

Zelenskis sacīja, ka Krievijas spēkiem ir pārsvars tālās darbības ieroču ziņā, norādot 20 km pārsvaru pār Ukrainas spēkiem. Neraugoties uz to, viņš sacīja, ka Ukrainas spēki ir veiksmīgi notriekuši vairākas Krievijas lidmašīnas un saglabājuši stabilu klātbūtni Melnajā jūrā, uzbrūkot Krievijas militārajiem objektiem.

Zelenskis arī norādīja uz plašo nocietinājumu izbūvi, Kijivas spēkiem izbūvējot trīs nocietinājumu līnijas vairāk nekā 1000 km garā teritorijā.

Zelenskis pauda pārliecību, ka Krievijas raķešu trieciens Odesā viņa vizītes laikā ar Grieķijas premjerministru Kirjaksu Micotaki liecina par Vladimira Putina atsvešinātību no realitātes.

Domājot par to, ka viņš varētu būt mērķis, Zelenskis sacīja, ka veikt raķetes triecienu “dažu simtu metru attālumā no Eiropas līdera, manuprāt, ir jābūt patiesi slimam”.

Lasiet arī: VIDEO | “Oskara” balvu ieguvušais ukraiņu režisors balvu iemainītu pret mieru Ukrainā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas