Melnās šokolādes noslēpums jeb sliktas ziņas vegāniem

Ja tu esi vegāns vai nepanes laktozi – mums tev ir sliktas ziņas par to, no kā var sastāvēt melnā šokolāde!

Tika veikts pētījums, kura mērķis bija noskaidrot, kas īsti atrodas melnajā šokolādē. No visām pārbaudītajām šokolādēm izrādījās ka 61%  saturēja pienu (kopumā tika pārbaudītas 94 melnās šokolādes tāfelītes). Un pārsteidzošākais ir tas, ka tās bija šokolādes, uz kurām bija norādīts, ka domātas vegāniem, nesatur pienu un laktozi.

Šis pētījums tika veikts pēc vairākiem cilvēku ziņojumiem par sliktu pašsajūtu pēc šīs šokolādes ēšanas.

Melnā šokolāde drīkst saturēt pienu, bet tas obligāti ir jānorāda uz paciņas satura, jo piens ir viens no astoņiem bīstamākajiem produktiem, kas var izraisīt nopietnu reakciju. Un melnā šokolāde ir produkts, n0 kura visbiežāk cilvēkiem ir parādījusies alerģija, jo tā saturējusi neuzrādītu pienu.

Patiesībā piens šokolādē var nonākt pat tad, ja tā nav viena no šokolādē izmantotajām sastāvdaļām. Ja piens tiek gatavots tajā pašā ekipējumā, kurā tiek taisīta melnā šokolāde, tad piena paliekas var nonākt arī mūsu pirktajās šokolādes tāfelītēs.

Tādēļ noteikti pirms melnās šokolādes iegādāšanās rūpīgi izlasi tās saturu!

Avots: www.womenshealthmag.com

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Ziņas