Tuvākajās dienās būs mainīgi laika apstākļi

Šīs nedēļas nogalē un jaunnedēļ Latvijā gaidāmi mainīgi laika apstākļi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Piektdiena un sestdiena būs lielākoties saulainas, bez nokrišņiem, bet svētdien daudzviet gaidāms lietus.

Pirmdien īslaicīgi iestāsies sauss un mierīgs laiks, bet jau otrdien Latvijai pietuvosies plašs ciklons no rietumiem, kas visā valsts teritorijā nesīs lietu un brāzmainu vēju. Dienās gaiss lielākoties iesils līdz +16…+20 grādiem (pēc Celsija).

Piektdien un sestdien, augsta spiediena apgabalam šķērsojot valsts teritoriju, gaidāms sauss un mierīgs laiks – lielākoties spīdēs saule, diennaktis paies bez būtiskiem nokrišņiem. Pūšot lēnam vējam, naktīs atsevišķos rajonos savukārt veidosies migla, kas dažviet saglabāsies līdz pat priekšpusdienai!

Minimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā valsts teritorijas būs +6…+12 grādu robežās, piekrastē par kādu grādu siltāk. Vienīgi nakts uz sestdienu austrumu rajonos būs vēsāka – gaisam atdziestot līdz +3…+7 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz +17…+20 grādiem.

Svētdien laika apstākļus noteiks zema spiediena ieplaka,

mākoņu daudzums palielināsies un daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas dienas vidū iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, piekrastē brāzmās sasniedzot līdz pat 15 m/s. Diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz +7…+12 grādiem, piekrastes rajonos gaiss saglabāsies nedaudz siltāks, tur +12…+15 grādi. Dienā gaisa temperatūra atkal sasniegs +17…+21 grādus.

Pirmdien saule mīsies ar mākoņiem, gaidāms sauss un mierīgs laiks – galvenokārt pūtīs lēns vējš, naktīs gaiss atdzisīs +6…+11 grādu robežās, piekrastē par pāris grādiem siltāks, bet dienā iesils līdz +15…+19 grādiem.

Otrdien Latvijai pietuvosies plašs ciklons no rietumiem, pastiprināsies vējš, kas trešdien brāzmās daudzviet sasniegs 15-19 m/s, bet jūras piekrastē pat 20–22 m/s! Visā valsts teritorijā ir gaidāmi nokrišņi –

iespējams, ka vietām lietus būs ilgstošs un stiprs.

Teritorijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, laiks būs siltāks, bet mākoņaināks.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas