Ukrainas amatpersona: 2,5 miljoni ukraiņu piespiedu kārtā deportēti uz Krieviju

Ukraiņi, kuri ir spiesti doties uz Krieviju vai tās kontrolēto teritoriju, tiek nogalināti un spīdzināti, informē ziņu kanāls CNN.

Ukrainas vēstnieka vietniece Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO) Kristina Hajovišina pastāstīja Drošības padomei, ka tūkstošiem Ukrainas pilsoņu tiek piespiedu kārtā deportēti uz «izolētiem un nomaļiem Sibīrijas un Tālo Austrumu reģioniem». Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, līdz šim esot deportēti 2,5 miljoni cilvēku, tostarp 38 000 bērnu.

Lasiet arī: Ukrainas karā dzīvību zaudējuši vismaz 383 bērni

Savukārt ASV vēstniece ANO Linda Tomasa–Grīnfīlda (Linda Thomas-Greenfield) trešdien, 7.septembrī, nosauca Krievijas «filtrācijas operācijas»  par «šausminošām», kuru aizsegā agresora valsts nopratinot un piespiedu kārtā nogādājot Ukrainas pilsoņus uz Krieviju.

Tikmēr, kā vēsta laikraksts The Guardian, Ukraina ir atguvusi vairākas teritorijas Harkivas apgabala ziemeļaustrumos, veicot negaidītu pretuzbrukumu. «Šonedēļ mums ir labas ziņas no Harkivas apgabala,» Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja savā trešdienas, 7.septembra, vakara uzrunā, piebilstot, ka «tagad nav īstais laiks nosaukt tās teritorijas, kurās ir atgriezies Ukrainas karogs».

Tikmēr ASV izlūkdienesti apgalvo, ka Ukrainas spēki kaujas laukā gūst «lēnu, bet nozīmīgu progresu».

«Skatīsiemies, kā situācija attīstīsies,» sacīja aizsardzības ministra vietnieks Kolins Kāls (Colin Kahl). «Bet es noteikti domāju, ka šobrīd Ukrainas pusē dienvidos lietas attīstās labāk nekā Krievijas pusē.»

Tajā pat laikā netālu no Ukrainas Zaporižjas atomelektrostacijas  trešdienas, 7.septembra, pēcpusdienā atsākās apšaude. Ukrainas amatpersonas apsūdzēja Krievijas spēkus par apšaudi Nikopoles pilsētā, kā arī Enerhodaras pilsētā, kurā atrodas elektrostacija.

«Komunālo un citu dienestu darbiniekiem vienkārši nav laika pabeigt avārijas un atjaunošanas darbus, jo kārtējā apšaude samazina viņu darbu līdz nullei,» Telegram vietnē paziņoja Ukrainas pilsētas Enerhodaras mērs Dmitrijs Orlovs.

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas