Par “Augstsprieguma tīkla” valdes locekli ievēlēta bijusī FID direktore Znotiņa

AS “Augstsprieguma tīkls” (AST) padome par valdes locekli juridiskajos un atbilstības jautājumos ievēlējusi bijušo Latvijas Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) direktori Ilzi Znotiņu, liecina AST paziņojums biržai “Nasdaq Riga”.

Plānots, ka Znotiņa darbu uzsāks 2024.gada 1.februārī.

Znotiņa iepriekš vadījusi FID, bijusi Eiropas Padomes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas un Finanšu darījumu darba grupas veiktajos novērtēšanas procesos Latvijas delegācijas vadītāja. Znotiņa iepriekš darbojusies kā zvērinātu advokātu biroja “Deloitte Legal” partnere. Znotiņa līdz šim brīdim praktizējusi kā zvērināta advokāte.

Znotiņa ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē Rīgas Juridiskajā augstskolā un pabeigusi doktorantūras studijas Latvijas Universitātē.

Atklātajā konkursā uz AST valdes locekļa amata pozīciju juridiskajā un attīstības virzienā tika saņemti 27 pieteikumi.

Kandidātu atlases process notika četrās kārtās saskaņā ar AST padomes izveidotās nominācijas komisijas piecu balsstiesīgu locekļu sastāvā apstiprinātiem vērtēšanas kritērijiem un to ietvaros padziļināti tika vērtētas šādas kompetences: pārmaiņu vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un attīstību, komandas vadīšana, lēmumu pieņemšana un atbildība.

Kopā ar Znotiņu un valdes priekšsēdētāju Rolandu Irkli, kas AST pievienojās 2023.gada 7.decembrī, vadības komandā darbu turpina valdes locekļi Arnis Daugulis, Gatis Junghāns un Imants Zviedris.

Jau vēstīts, ka “Augstsprieguma tīkla” apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 167,271 miljons eiro, kas ir par 31,4% mazāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, taču kompānija guva peļņu 5,752 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2022.gada deviņos mēnešos.

“Augstsprieguma tīkls” ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. “Augstsprieguma tīkls” pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē “Nasdag Riga” parāda vērtspapīru sarakstā.

Lasiet arī: Inspekcija par jaunajiem vilcieniem: Jebkurai jaunai tehnikai ir tā saucamās “bērnu slimības”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas