Recepte: Siera eglītes

Vieni Ziemassvētki aizvadīti, tomēr svētki turpinās, rosinot arī rotaļīgu piegājienu ēdiena un uzkodu gatavošanai.

Šoreiz piedāvājam samērā vienkāršu uzkodu, kas var papildināt svētku galdu, bet neaizņems daudz laika.

Uzkoda: Siera eglītes

10-12 siera eglīšu pagatavošanai

Sastāvdaļas:

– krekeri

– diļļu bunte

– 1 ēd.k. olīveļļas

– 150-200 gramu biezpiena

– 6-8 kaltēti tomāti

– sāls un pipari

– sauja valriekstu

– 2 ēd.k. saldā krējuma

– sukādes

– parmezāna siers

Sagatavošana:

Sasmalciniet riekstus. Bļodā ielieciet biezpienu, saldo krējumu, sāli, piparus un sablendējiet tos viendabīgā masā. Kaltētos tomātus sagrieziet nelielos gabaliņos un pievienojiet masai kopā ar riekstiem un ēdamkaroti eļļas. Kārtīgi samaisiet visu. Pēcāk rūpīgi sablendējiet dilles.

Mitrām rokām no biezpiena masas izveidojiet 10-12 vienādas bumbiņas, lai no tām pēcāk vieglāk būtu izveidot konusu. Ieberiet sasmalcinātās dilles traukā un apveliet katra konusa sānus tajā.

Novietojiet katru konusu uz sāļā krekera, izrotājiet ar sukādēm un apberiet ar parmezāna sieru.

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Ziņas