Slovākijas autopārvadātāji draud bloķēt robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu

Slovākijas autopārvadātāji apsver iespēju no piektdienas bloķēt galveno robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu, lai protestētu pret, viņuprāt, negodīgu konkurenci no Ukrainas autopārvadātāju puses, otrdien, 28.novembrī, paziņoja valsts autopārvadātāju asociācijas UNAS vadītājs. Šis solis seko Polijas autopārvadātāju rīcībai, kuri jau trīs nedēļas bloķē vairākus robežšķērsošanas punktus ar Ukrainu, pieprasot stingrākus nosacījumus Ukrainas kolēģiem, ziņo Reuters.

Slovākijas autopārvadātāji apsver iespēju bloķēt galveno robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu Višne Nemecke-Užhoroda – vienīgo robežšķērsošanas punktu, kas ir atvērts smagajām kravas automašīnām.

Gan Polijas, gan Slovākijas autopārvadātāji apgalvo, ka Ukrainas pārvadātāji sniedz pakalpojumus par zemākām cenām un pārvadā preces arī Eiropas Savienībā (ES). Polijas autopārvadātāji protestu sāka 6.novembrī, aicinot ES atjaunot atļauju sistēmu Ukrainas un ES kravas automašīnu vadītājiem, ar izņēmumiem attiecībā uz humāno palīdzību un militārām piegādēm.

Atļauju sistēma tika atcelta pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušajā gadā.

Slovākijas kravas autopārvadātāju asociācijas vadītājs Staņislavs Skala (Stanislav Skala) sacīja, ka, ja netiks ierobežota Ukrainas pārvadātāju konkurence, Slovākijas autopārvadātāji

no piektdienas bloķēs valsts galveno robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu.

Skala minējis, ka Eiropas transporta ministru sanāksmē 4.decembrī Briselē varētu netikt panākts progress, jo ne Ukrainas puse, ne Eiropas Komisija, šķiet, neesot gatava piekāpties. Viņš piebildis, ka galīgais lēmums tiks pieņemts ceturtdien.

Ukraina ir paudusi bažas, ka Polijas autopārvadātāju protests kaitē tās trauslajai kara laika ekonomikai. Tiek ziņots, ka blokāde kavē eksportu un neļauj valstī ievest būtiskas piegādes, piemēram, automašīnu gāzi (LPG).

Lasiet vairāk: Polijas autopārvadātāji protestējot bloķēs Ukrainas robežšķērsošanas punktus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas