Abu Meri: Nav pamata uzskatīt, ka Jelgavas novada iedzīvotājiem būtu apdraudēti ārstniecības pakalpojumi

Nav pamata uzskatīt, ka Jelgavas novada iedzīvotājiem būtu apdraudēta ārstniecības pakalpojumu pieejamība, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), komentējot novada domes lēmumu pārdot SIA “Zemgales veselības centrs” (ZVC).

Pagājušajā nedēļa Latvijas Slimnīcu biedrība (LSB) atklātā vēstulē aicināja Veselības ministriju (VM) iejaukties gaidāmajos Jelgavas novada domes lēmumos, nepieļaujot ZVC pārdošanu.

LSB norāda, ka pašvaldības iecere pārvaldību mainīt un atbilstoši pašvaldībai piekrītošajām funkcijām pārskatīt ir normāla parādība, taču biedrība šajā procesā saredz riskus nozares dalībnieka apzinātai iznīcināšanai, apdraudot tā reputāciju, vērtību un nozīmi sniegto veselības pakalpojumu segmentā.

Abu Meri norādīja, ka sniegs atbildi LSB, taču atzīmēja, ka viņam nav ne ne pilnvaru, ne instrumentu

iejaukties Jelgavas novada domes vai kādas citas pašvaldības pašpārvaldes lēmumos.

Ministrs paļaujas, ka pašvaldību vadītāji un deputāti, pieņemot lēmumus par pašvaldības uzņēmumu vai kapitālsabiedrību pārvaldību, apzinās savu lomu veselības pakalpojumu nodrošināšana savas pašvaldības iedzīvotājiem.

“Jelgavas novada teritorija ir vairākas profesionālas ārstniecības iestādes, tādēļ šobrīd nav pamata uzskatīt, ka iedzīvotājiem būtu apdraudēta pakalpojumu pieejamība,” uzsvēra Abu Meri.

Jau ziņots, ka pašvaldības vadītājs Madars Lasmanis (LA) sagatavojis lēmumprojektu par izpilddirektores Līgas Lonertes atbrīvošanu no amata, citu iemeslu starpā minot arī iejaukšanos ZVC “pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumu izpildē, kaut pati ar savu rīkojumu nodevusi pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumus Jelgavas novada izpilddirektores vietniekam”.

Pašlaik, pēc “Firmas.lv” datiem, “Zemgales veselības centra” valdes priekšsēdētāja ir Mārīte Sproģe, bet valdes loceklis Gundars Prolis. ZVC pieder Jelgavas novada pašvaldībai (88,19%) un “PS Kapitāla pārvaldes sistēmas” (11,81%). Uzņēmums 2022.gadā strādājis ar apgrozījumu 4,69 miljoni eiro un peļņu 0,19 miljoni eiro.

Lasiet arī: Izpilddirektore Lasmaņa rosināto atbrīvošanu no amata sauc par izrēķināšanos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas