Rīgas pašvaldība aizliedz plānoto piketu palestīniešu atbalstam

Rīgas pašvaldība aizliegusi sestdien, 6.janvārī, plānoto piketu palestīniešu atbalstam.

Pašvaldībā atbilstoši likumam “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” izskatīts privātpersonas iesniegtais pieteikums 6.janvārī pie Ministru kabineta organizēt piketu, lai izrādītu solidaritāti ar Palestīnas iedzīvotājiem Izraēlas un Palestīnas konflikta laikā. 

Saņemot drošības dienestu izvērtējumu, kas norāda uz iespējamiem draudiem sabiedrības drošībai šāda piketa norises laikā, Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange lēmis aizliegt piketa rīkošanu.

Kā ziņots sestdien plkst.12 piketā pie Ministru kabineta bija plānots aicināt valsts amatpersonas un iedzīvotājus izrādīt solidaritāti ar Palestīnas iedzīvotājiem un paust nosodījumu Izraēlas veiktajai vardarbībai pret Gazā un Rietumkrastā dzīvojošajiem iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja kustībā “Par brīvu Palestīnu”.

Piketa organizētāji norādīja, ka pasākumā varētu piedalīties simts dalībnieku.

Jau vēstīts, ka 7.oktobrī “Hamās” sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1 200 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas.

Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz “Hamās” uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

Saskaņā ar Izraēlas varasiestāžu rīcībā esošo informāciju “Hamās” gūstā Gazas joslā joprojām atrodas 133 ķīlnieki.

Novembra beigās pamiera laikā tika atbrīvoti 105 ķīlnieki apmaiņā pret 240 palestīniešu teroristu izlaišanu no Izraēlas cietumiem. Vēl četras sievietes un viens karavīrs no “Hamās” gūsta tika atbrīvoti pirms tam.

Lasiet arī: Ar Hamās līdera nogalināšanu Gazas karš izplatās Libānā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas