Baidens nosauc Putinu par “traku kuces dēlu”, izsmej Trampu

ASV prezidents Džo Baidens trešdienas, 21.februāra, vakarā Sanfrancisko notikušajā līdzekļu vākšanas pasākumā nosauca Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par “traku kuces dēlu” un izsmēja Donaldu Trampu (Donald Trump) par savu likstu salīdzināšanu ar Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, vēsta Politico.

Priekšvēlēšanu kampaņas pasākumā Baidens galvenokārt pievērsās vides problēmām, vienlaikus izsakot aizvainojumus Putinam un Trampam.

“Mums ir traks kuces dēls kā šis Putins

un citi, un mums vienmēr ir jāuztraucas par kodolkonfliktiem, bet eksistenciālais drauds cilvēcei ir klimats,” sacīja Baidens nelielai ziedotāju grupai.

Pēc tam Baidens izsmēja Trampu par to, ka viņš savas juridiskās problēmas salīdzina ar Navaļnija politisko vajāšanu. Otrdien telekanāla “Fox News” rīkotajā pasākumā Tramps nosauca 350 miljonu ASV dolāru tiesas spriedumu par krāpšanos uzņēmējdarbībā par “sava veida Navaļniju”.

Baidens Trampa piezīmes nodēvēja par “garīgi nelīdzsvarotām”, sakot, ka, ja viņš kaut ko tādu būtu teicis pirms gadiem desmit, 15, visi uzskatītu, ka viņu “jāliek psihenē”.

Atbildot uz to, Trampa kampaņa paziņoja, ka tieši Baidens ir tas, kurš būtu jāievieto psihiatriskajā iestādē, skaidrojot to ar, viņuprāt, Baidena neveiksmēm, ciešanām un postu, ko viņš ir nodarījis valstij.

Baidens jau iepriekš, 2022.gada janvārī, ir nosaucis “Fox News” Baltā nama žurnālistu par “traku kuces dēlu”, un viņam ir tendence neievērot scenāriju priekšvēlēšanu pasākumu laikā, kā arī pēdējos mēnešos viņš ir “iedzēlis” Ķīnas valdībai, Republikāņu partijai un ASV sabiedrotajai Izraēlai par Gazas joslas bombardēšanu.

Kremlis ceturtdien paziņoja, ka, nosaucot Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par “traku kuces dēlu”, Baidens ir pazemojis ASV, un ASV prezidenta piezīmi nodēvēja par neveiksmīgu “Holivudas kovboju” priekšnesumu.

Lasiet arī: Baidens: Nekļūdieties. Putins ir atbildīgs par Navaļnija nāvi

Lasiet arī: VIDEO | Baidens apgalvo, ka viņam ar atmiņu viss kārtībā, pēc tam, kad ziņojumā apšaubītas viņa prāta spējas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas