Putins uzbrūk Ukrainai, kamēr Rietumu uzmanību novērš Tuvo Austrumu krīze

Nedēļas nogalē Kremļa spēki uzbruka Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, veica raķešu un dronu triecienus dažādos reģionos un izdarīja spiedienu uz Ukrainas karaspēku visā frontes līnijas garumā. Hersonas reģionā Krievija gan sestdien, gan svētdien veica vairāk nekā 200 uzbrukumus, par ko svētdien, 15.oktobrī, ziņoja reģiona gubernators Oleksandrs Prokudins, raksta Politico.

Saskaņā ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska svētdienas vakara paziņojumu Hersonas un Doneckas apgabalā tika pārtraukta elektrības un ūdens apgāde. Hersonā elektroapgāde ir atjaunota, ūdens padeve atjaunota gandrīz visās mājās, viņš piebilda. Zelenskis sacīja, ka, tuvojoties ziemai, ir jāsagatavojas lielākiem Krievijas triecieniem, kas vērsti uz ražošanas iekārtām un elektrības tīkliem. Viņš uzsvēra, ka

Ukrainas valdība dara visu, lai stiprinātu valsts pretgaisa aizsardzību.

Pirmdien, 16.oktobrī, pretgaisa aizsardzība bija aizņemta, jo Krievija uzbruka Ukrainai ar piecām aviācijas raķetēm X-59, vienu ballistisko raķeti Iskander un 12 droniem Shahed.

Ukrainas gaisa spēki ziņoja, ka notriektas divas raķetes un 11 droni, bet pārējie triecieni trāpīja mājokļiem un infrastruktūrai. Dronu un raķešu uzbrukumi bija vērsti pret Ukrainas centrālo Poltavas, Kirovohradas un Hmeļnickas rietumu reģionu. Turklāt tika ziņots par gaisa uzlidojumiem un intensīvu uzbrukumu Čerņihivas un Sumu ziemeļu apgabalos, kā arī Harkovas ziemeļaustrumos.

Tikmēr Krievijas spēki turpināja apšaudīt Ukrainas pozīcijas Avdijivkā un Marinkā Doneckas apgabalā, kā arī mēģināja atgūt pozīcijas pie Robotiņas Zaporožjes frontē, kur Ukrainas spēki atradās ofensīvā.

Ukrainas armijas ģenerālštābs pirmdien paziņoja, ka

visi Krievijas uzbrukumi bija neveiksmīgi.

Ukrainas Avdijivkas militārās administrācijas vadītājs Vitālijs Barabašs Politico sacīja, ka situācija ir smaga, bet viss tiek kontrolēts, un Krievijas karaspēks nevirzās uz priekšu.

Tomēr Deepstate Project tiešsaistes karte, kas balstīta uz Ukrainas militāro informāciju, liecina, ka Krievijas karaspēks pēdējo desmit dienu laikā ir nedaudz pavirzījies uz dienvidiem un ziemeļiem no Avdijivkas.

Ukrainas armijas seržants un kaujas mediķis Jegors Firsovs norādīja, ka krievi ir koncentrējuši spēkus un izveidojuši nocietinātus rajonus gar frontes līniju ar mērķi pārraut aizsardzību Doneckas virzienā un ieņemt Avdijivku, taču Ukrainas spēkiem uzbrukumu uz laiku izdevies apturēt. Viņš piebilda, ka avoti liecina par lieliem krievu karaspēka zaudējumiem, kas vienas dienas laikā, visticamāk, mērāmi simtos.

Lasiet arī: VIDEO | Krievi pastiprina uzbrukumus Ukrainas austrumos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas