Krievijas šaha čempions Garijs Kasparovs iekļaušanu Maskavas teroristu sarakstā dēvē par “pagodinājumu”

Krievijas finanšu uzraudzības aģentūra “Rosfinmonitoring” ir iekļāvusi bijušo pasaules šaha čempionu Gariju Kasparovu savā “teroristu un ekstrēmistu” sarakstā. Sarakstā iekļautajiem lietotājiem ir ierobežotas klientu banku operācijas, un viņiem ir jāsaņem apstiprinājums ikreiz, kad viņi piekļūst saviem kontiem, trešdien, 6.martā, ziņo Politico.

Kasparovs pauda savu sajūsmu, nosaucot šo titulu par “pagodinājumu, kas vairāk liecina par Putina fašistisko režīmu, nevis par mani”.

“Šodien būtu laba diena, lai Krieviju, Putinu un visus viņa rokaspuišus iekļautu terorisma sponsoru sarakstā,”

viņš piebilda, atsaucoties uz ASV sarakstu, kurā iekļautas valstis, par kurām konstatēts, ka tās “atkārtoti sniegušas atbalstu starptautiskajam terorismam”.

Pēc šaha karjeras beigām 2005.gadā Garijs Kasparovs sāka aktīvi darboties Krievijas opozīcijā. Saskaroties ar vajāšanas draudiem, viņš 2013.gadā pameta valsti. Kasparovs ir kļuvis par vienu no skaļākajiem Vladimira Putina režīma kritiķiem trimdā.

Savā 2015.gada grāmatā “Ziema tuvojas” viņš apgalvoja, ka ir jānovērš Putina un citu šķietamo “brīvās pasaules ienaidnieku” centieni.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gadā šahists kopā ar citiem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem nodibināja Pretkara komiteju, aicinot starptautisko sabiedrību pasludināt Krievijas līderus par “kara noziedzniekiem”.

Tā paša gada maijā Krievijas Tieslietu ministrija iekļāva Kasparovu “ārvalstu aģentu” sarakstā, kurā lielākoties tiek iekļauti Kremļa kritiķi, kurus rūpīgi uzrauga Krievijas varas iestādes.

Lasiet arī: VIDEO | Ukraina ziņo, ka Krimā nogremdēts Krievijas Melnās jūras flotes patruļkuģis

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas