Vitamīnu ūdens: iespējams, kaitīgākais “veselīgais” dzēriens šajā gadsimtā!

Vitamīnu ūdens tiek tirgū pozicionēts kā veselīgs, hidrējošs dzēriens – bet vai tā ir patiesība?

Uzņēmumi pārliecinoši pauž nostāju, ka šis dzēriens novērš saslimšanu veidošanos, samazina acu slimību riskus, uzlabo locītavu veselību un imūnsistēmas funkcionalitāti. Kā izrādās, šī informācija ir tālu no patiesības.

Žurnālisti konsultējušies ar pieredzējušo Dr. Metu Hofmanu, kurš informējis: “Šis produkts patiesībā ir cukurūdens, kam pievienoti pāris centus vērti sintētiskie vitamīni. Jāņem vērā, ka dzērienam pievienots arī pamatīgs daudzums cukura. Viena pudele vitamīnu ūdens satur 33 gramus cukura, padarot to stipri līdzīgu limonādei, nevis veselīgam dzērienam.”

Vitamīnu ūdenī ar apelsīnu garšu pievienotās piedevas:

Reversās osmozes ūdens, kristāliskā fruktoze, niedru cukurs, mazāk nekā 0.5% no: citronskābes, magnija laktāta, kalcija laktāta un kālija fosfāta (elektrolīta avots), dabiskas piedevas, C vitamīna (askorbīnskābe), akācijas sveķiem, vitamīna B3 (niacinamīds), vitamīna E (alfa-tokoferola acetāts), vitamīna B5 (kalcija pantotenāts), glicerīna estera, kolofonija, vitamīna B6 (piridoksīna hidrohlorīds), vitamīna B12, beta karotīna, modificētas pārtikas cietes un sorbitola.
Vitamīnu ūdenī esošā cukura līmenis ir ārkārtīgi augsts. 500 ml pudelīte satur aptuveni 8 tējkarotes cukura.

Kristāliskā fruktoze

Kristāliskās fruktozes ražošanā fruktoze kristalizējās no ar fruktozi bagātināta sīrupa. Šī iemesla dēļ tā praktiski ir izgatavota no kukurūzas sīrupa. Kristāliskā fruktoze var saturēt arsēnu, svinu, hlorīdu un smagos metālus. Šī veida fruktoze palielina tauku nogulsnēšanos vēdera rajonā, insulīna pretestību un metabolisko sindromu. Liels fruktozes daudzums var likt taukiem nogulsnēties  aknās un veicināt to cirozi. Fruktoze ietekmē un izmaina šūnu metaboliskos procesus, izraisot neatgriezenisku oksidatīvu bojājumu.

Sintētiskie vitamīni

Sintētiskie vitamīni mūsu ķermenim ir nederīgi, jo bieži vien tie ir sintētiski atvasinājumi, kas nav sadalīti, lai ķermenis tos spētu izmantot un utilizēt. Šādus vitamīnus izgatavo augstās temperatūrās un tie satur mākslīgas sastāvdaļas, piemēram, krāsvielas, konservantus, akmeņogļu darvu, cukurus, cieti un citas piedevas.
Organiskie patērētāji brīdina cilvēkus par ķīmiski ražotajiem vitamīniem, jo tie sastāv no naftas vielu atvasinājumiem, nikotīna un akmeņogļu darvas. Papildus jāņem vērā tas, ka, piemēram, A un E vitamīni nav ūdenī šķīstoši. Tas nozīmē, ka tavs ķermenis nevar izvadīt lieko devu, un pārlieku liela vitamīnu koncentrācija var būt bīstama veselībai. Atklāts, ka sintētiskie vitamīni no kauliem izvada kalciju un magnēziju.

Mākslīgās krāsvielas

Mākslīgo krāsvielu lietošana pārtikas rūpniecībā izraisa nopietnas problēmas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pēc Publiskās Intereses zinātnes centra datiem, vitamīnu dzērieni satur vēzi izraisošas vielas un lielākā daļa dzērienu var izsaukt asas alerģiskas reakcijas.
Publiskās Intereses zinātnes centrs ziņo: “Trīs visbiežāk izmantotās krāsvielas – Red 40, Yellow 5, un Yellow 6 satur kancerogēnas vielas. Kā arī vairākus gadus zināms, ka  vēl viena krāsviela Red 3 ir kancerogēna, bet  Pārtikas un zāļu administrācija to vēl joprojām nav aizliegusi.”
Vislabākā izvēle atspirdzinājuma gūšanai būtu ūdens – tas ir vienīgais dzēriens, kas palīdzēs uzturēt tavu ķermeni veselīgu.

Avots: viralalternativenews.com

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Ziņas