VP aicina iedzīvotājus iesūtīt foto video materiālus saistībā ar aizdomās par slepkavību turēto Rusiņu

Lai pēc iespējas ātrāk atrastu par sievietes slepkavību aizdomās turamo Leonu Rusiņu, Valsts policija (VP) aicina iedzīvotājus iesūtīt izmeklētājiem foto un video materiālus, kuros varētu būt redzams aizdomās turamais, informē VP. 

Iepriekš jau vēstīts, ka 16.aprīlī, Jēkabpilī Rusiņš uzbrucis un nogalinājis sievieti, kuru vajājis vairāk kā gadu.

VP uzsver, ka slepkavības izmeklēšanā turpina  aktīvus un plašus Rusiņa meklēšanas pasākumus “pielietojot atbilstošu taktiku un metodiku”. 

Patlaban izmeklēšanā policija strādā trīs pamatvirzienos – ka persona ir izdarījusi pašnāvību, atrodas Latvijā vai ārvalstīs.

Līdz šim jau VP veikusi apjomīgu darbu, tostarp pieprasot un izņemot video kameru ierakstus, kuru kopējais apjoms veido ap 1 terabaitu un šobrīd tiek veikta izņemot video analīze.

Izmeklētāji jau ir aptaujājuši ap 30 cilvēku, kā arī līdz šim pārbaudītas vairākas personas, par kurām iedzīvotāji ziņoja, ka, iespējams, ir meklētais vīrietis.

Iepriekš jau ziņots, ka mežā netālu no Aiviekstes upes atrasta pamesta automašīnu, ar kuru pārvietojies Rusiņš slepkavības pastrādāšanas dienā. Šajā apkārtnē veikti pārmeklēšanas pasākumi, tai skaitā piesaistot papildresursus no Zemessardzes un brīvprātīgās organizācijas Helper Latvia.

Pārmeklēts gan meža masīvs, gan arī upes gultne, izmantojot gan tehniskos līdzekļus, gan cilvēkresursu, tostarp kinologus.

VP Zemgales reģiona pārvaldē turpinās izmeklēšana un tiek īstenoti aktīvi personas meklēšanas pasākumi, tostarp ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes atbalstu.

Ņemot vērā notikušā plašo rezonansi un sabiedrības atsaucību, sniedzot ziņas par iespējamām personām, kuras līdzinās meklētajam vīrietim, operatīvākas informācijas apmaiņas nolūkā policija aicina iedzīvotājus viņu rīcībā esošos foto un videomateriālus, kuros iespējams fiksēts Rusiņš vai cita ar viņu saistīta informācija, tostarp pārvietošanās maršruti šī gada aprīlī, dalīties ar policiju ar šo informāciju vienotā platformā, sekojot zemāk redzamajai saitei.

VP īpaši interesē jebkāda ar Rusiņu saistītā video vai foto materiālā fiksētā informācija šī gada aprīlī – gan pirms, gan pēc noziedzīga nodarījuma pastrādāšanas 16.aprīlī.

Vizuālos materiālus, kā arī jebkādu citu izmeklēšanai nozīmīgu informāciju, aicinām sniegt augšuplādējot manidati.iem.gov.lv vai zvanot uz 110 vai 6700736.

Policija vērš uzmanību, ka izmeklētāji redz lietas kopainu un jebkura informācija pat šķietami nebūtiska, var būt noderīga tālākai lietas virzībai un personas atrašanai.

Lasiet arī: FOTO| Rusiņa nogainātajai sievietei veltītais pikets pulcē ap 100 dalībnieku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas