Topošā koalīcija plāno ratificēt Stambulas konvenciju līdz gada beigām

Topošās koalīcijas partneri, Jaunā vienotība (JV) Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un Progresīvie, otrdien, 12. septembrī, vienojušies par valdības deklarācijas projektu.

JV, ZZS un Progresīvie ir vienojušies par konkrētiem darbiem, kas ir jāveic līdz gada beigām. Kā pirmais punkts, jaunās koalīcijas sarakstā ir ieviest mehānismus elektroenerģijas sadales tīklu tarifu pieauguma daļējai kompensācijai.

Tāpat jaunās valdības prioritāšu sarakstā ir banku konkurences uzlabošanai ieviest risinājumus hipotekāro kredītu refinansēšanas pakalpojumu plašākam piedāvājumam un novērst administratīvos, un finanšu ierobežojumus klientu pārejai starp kredītiestādēm un ieviest banku peļņās nodokli. 

KOALĪCIJAS PARTNERI PLĀNO LĪDZ ŠĪ GADA 31.DECEMbRiM RATIFICĒT EIROPAS PADOMES KONVENCIJU PAR VARDARBĪBAS PRET SIEVIETĒM UN VARDARBĪBAS ĢIMENĒ NOVĒRŠANU UN APKAROŠANU [STAMBULAS KONVECIJU].

Deklarācijas projekta 39 punktos apkopoti jaunās valdības galvenie sasniedzamie mērķi un uzdevumi. Partneri arī vienojušies par konkrētiem darbiem, kas jāpaveic līdz šī gada beigām, kas tiks pievienoti deklarācijai.

“Latvija ir latviska, labklājīga, droša un iekļaujoša Eiropas valsts, kura ilgtspējīgi attīstīsies demogrāfisko, klimata, tehnoloģiju un digitālo pārmaiņu laikā (..) Brīvība, demokrātija, tiesiskums un latviskā kultūrtelpa ir valsts pamatvērtības, kuras caurvij ikvienu mūsu lēmumu.

 

IESAISTOT SABIEDRĪBU UN VEICINOT IEDZĪVOTĀJU IZGLĪTĪBU VISA MŪŽA GARUMĀ, PANĀKSIM VIENLĪDZĪGAS UN TAISNĪGAS IESPĒJAS IKVIENAM LATVIJĀ DZĪVOT CIEŅPILNU DZĪVI UN ĪSTENOT SAVUS MĒRĶUS,” TEIKTS DEKLARĀCIJAS VIRSMĒRĶĪ.

Līdztekus jaunā valdība vēlas nostiprināt pāru kopdzīves regulējumu un izstrādāt ilgtspējīgu izglītības finansēšanas modeli. 

Koalīcijas partneri plāno parakstīt līgumus par valdības veidošanu Saeimā, piektdien, 15. septembrī. 

Lasiet arī: Partiju reitingos lielāko kritumu pēdējā mēneša laikā piedzīvojusi varas partija Jaunā vienotība

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas