Kariņš pasakās Itālijai par ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā

Tikšanās laikā ar Itālijas premjerministri Džordžiju Meloni (Giorgia Meloni), Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pateicās par Itālijas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, piedaloties NATO spēku kaujas grupā, un stingro atbalstu Ukrainai.

Ministru prezidents un Itālijas premjerministre arī pārrunāja gaidāmo NATO samitu Viļņā, Lietuvā un Eiropas Savienības (ES) aktuālos dienas kārtības jautājumus, tostarp migrāciju un ES ārējo robežu stiprināšanu.

Atsaucoties uz pirmdien, 10.jūlijā  Kanādas un Latvijas publiskoto apņemšanos trīs gadu laikā izveidot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā par kaujasspējīgu brigādi, Ministru prezidents norādīja, ka tajā būtiska loma arī turpmāk būs Itālijai.

Runājot par atbalstu Ukrainai, Kariņš norādīja, ka Latvija atbalsta un atbalstīs Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

“Itālijas valdības stingrais atbalsts Ukrainai parāda tās dziļo izpratni, ka runa ir par mūs kopīgām vērtībām un to, ka ar agresiju nav iespējams uzvarēt,” pauda Ministru prezidents.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī migrācijas un ES ārējās robežas jautājumus.

Kariņš pauda, ka Latvijai un Itālijai ir līdzīga izpratne šajos jautājumos, jo abām valstīm ir ES ārējā robeža. Pēc Ministru prezidenta teiktā, Latvija un Itālija saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem, jo pret Latviju turpinās Baltkrievijas hibrīdapdraudējums, savukārt Itālija saskaras ar nelegālo migrantu plūsmām no Ziemeļāfrikas.

“Pirmkārt, mūs vieno izpratne, ka ir jāturpina stiprināt NATO un mūsu drošība.

Otrkārt, mums ir jāturpina atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik tas ir nepieciešams, lai tā varētu uzvarēt karā pret Krieviju. Treškārt, mums ir ļoti līdzīgs skatījums par migrāciju – tā ir jānosaka Eiropai, nevis cilvēku tirgotājiem vai Baltkrievijas autokrātiskajam vadītājam,” rezumējot tikšanās laikā pārrunāto jautājumu loku, pauda  Kariņš.

Lasiet arī: VIDEO | Kanāda dubultos Latvijā izvietoto karavīru skaitu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas