VIDEO| Grieķijas ugunsdzēsēji turpina cīņu ar savvaļas ugunsgrēkiem

Grieķijā ugunsdzēsēji piekto dienu cīnās ar nekontrolējamiem ugunsgrēkiem visā valstī, un vairāki ugunsgrēki pietuvojušies bīstami tuvu Atēnām.

Viens ugunsgrēks plosās Parnitas kalna pakājē, kur plešas lielākais mežs galvaspilsētas tuvumā, un draud izplatīties uz nacionālo parku. Grieķijas galvaspilsētu šorīt apņēma melni dūmi un izdegušas zemes smaka, bet liesmas jau nopostījušas mājas un īpašumus vairākās Atēnu priekšpilsētās.

Otrdien varasiestādes deva rīkojumu evakuēt Atēnu ziemeļrietumu rajonu Ano Liosiju, kur dzīvo vairāk nekā 25 000 cilvēku.

Taču vairāki cilvēki izvēlējās palikt mājās, cenšoties pasargāt savus īpašumus.

Vēl viens liels ugunsgrēks joprojām plosās atkritumu poligonā rūpnieciskajā zonā uz rietumiem no Atēnām.

Piekto dienu liesmas turpina nekontrolēti izplatīties Evrosas reģionā netālu no robežas ar Turciju, kā arī Aleksandrupolē un Dadijas mežā, kur mīt reti, plēsīgi putni.

Naktī šajā reģionā tika izdots rīkojums evakuēt vēl vairāk cilvēku.

Otrdien mežā netālu no robežas ar Turciju tika atrasti 18 miruši cilvēki, kas, visticamāk, bija nelegālie imigranti. Starp bojāgājušajiem bija divi bērni. Ugunsdzēsības dienests atklāja, ka mirušie tika atrasti uz ziemeļiem no Aleksandrupoles. Nelegālie imigranti bieži izmanto šo apgabalu, lai pārietu robežu.

Ugunsgrēki plosās arī Eibojas un Kitnas salās, Beotijas reģionā, uz ziemeļiem no Atēnām un Grieķijas rietumos.

Vēl viens ugunsgrēks, kas otrdien izcēlās Samotraki salā, naktī tika ierobežots, taču salā joprojām nav atjaunota elektroapgāde.

Saskaņā ar Atēnu Nacionālās observatorijas ziņojumu tikai trīs dienu laikā no 19. līdz 21.augustam ugunsgrēkos izdeguši vairāk nekā 40 000 hektāru zemes. Meteorologi prognozē, ka liels karstums un sausums saglabāsies līdz piektdienai, palielinot ugunsbīstamību.

Lasiet arī: Īlonu Masku apsūdz mēģinājumā izvairīties no ES autortiesību noteikumiem

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas