Lielāku algu dēļ iekšējās drošības spēku darbinieki dodas strādāt aizsardzībā, atzīst Ašeradens

Latvijā, strauji palielinot finansējumu armijai, atalgojuma ziņā veidojas “nelīdzsvarota situācija pret iekšējās drošības spēkiem”, jo cilvēki no tiem dodas strādāt aizsardzības jomā, piektdien, 3.novembrī, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Viņš norādīja, ka 2024.gada valsts budžets ir adekvāta atbilde tai ģeopolitiskajai situācijai, kurā mēs atrodamies, un arī ekonomiskajai situācijai, kurā mēs atrodamies.

“Valsts budžetā ir iestrādāts mehānisms, kādā veidā mēs pārliecinoši virzāmies uz 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP) izdevumiem aizsardzībai. Tas ir ļoti svarīgs mehānisms. Tas ir skaidrs signāls gan ārējiem apdraudētājiem, gan arī mūsu partneriem, ka mēs esam atbildīgs kolektīvās drošības sistēmas dalībnieks,” sacīja finanšu ministrs.

Savukārt, runājot par neatrisinātajiem jautājumiem, Ašeradens norādīja, ka

joprojām drošība ir “lielais jautājums”,

jo, strauji palielinot finansējumu aizsardzībai jeb armijai, veidojas nelīdzsvarota situācija pret iekšējās drošības spēkiem – proti, līdz šim nav izdevies rast līdzvērtīgu finansējumu arī robežsargiem, policistiem un ugunsdzēsējiem.

“Tas būs tuvākā laika uzdevums – risināt veidu, kā mēs šo līdzsvarojam, jo savādāk mēs redzam, ka cilvēki no iekšējās drošības spēkiem dodas uz aizsardzības spēkiem, kur ir labāks atalgojums. Tā ir viena no lielajām problēmām,” sacīja finanšu ministrs.

Vienlaikus Ašeradens gan sacīja, ka nākamā gada valsts budžets, pēc viņa domām, ir labs. “Budžets ir labs, manuprāt. Protams, vienmēr var diskutēt vienu vai otru lietu, bet domāju, ka tā ir ļoti adekvāta atbilde pašreizējai situācijai,” teica finanšu ministrs.

Lasiet arī: Saeimā iesniegts 2024.gada valsts budžeta projekts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas