Aizliegtais paņēmiens: Norauti pirksti, lauzta plauksta – «Tukuma pienā» vairākiem darbiniekiem traumas

Uzņēmumā “Tukuma piens”, kurš sabiedrībai plašāk pazīstams ar piena produktu zīmolu “Baltais”, pēdējo četru mēnešu laikā ir traumēti četri darbinieki – trijos gadījumos cilvēki zaudējuši pirkstu daļas, vienā – gūts plaukstas lūzums. Trīs cietušie ir strādnieki no Ukrainas. “Aizliegtais paņēmiens” pārbaudīja bažas par darba devēja paviršu attieksmi pret drošību un darbinieku nesaudzēšanu, vēsta sabiedriskais medijs LSM.LV

Sabiedriskais medijs norāda, ka viens no darbiniekiem bijis jaunietis Matīss, kuram ir 19 gadi. “Viņa labajai rokai šobrīd nav četru pirkstu. Viņš vēlas mācīties par programmētāju. Matīsam šobrīd ir jādomā kategorijās – kā dzīvot tālāk faktiski bez vienas rokas. Matīss par zaudētajiem pirkstiem kompensāciju nesaņēma,” teikts raidījumā.

Darba inspekcija secināja, ka jaunietis pats pārkāpis darba drošības instrukcijas. Taču inspekcijas atzinums arī liecina, ka nebija pārbaudīts, cik droša ir iekārta un vai tā nebija bojāta – vai tai darbojās lēnais aso lāpstiņu griešanas režīms. Bet viņš aizvien cer, ka viņa bijusī darba vieta “Tukuma piens” izmaksās kādu kompensāciju par darbā zaudētajiem pirkstiem.

Darba devēja atbildību saistībā ar Matīsa gadījumu šobrīd sākusi izmeklēt Valsts policija, izmeklējot lietu par darba aizsardzības noteikumu neievērošanu, vēsta medijs.

“Tukuma piens” ir viens no lielākajiem darba devējiem šajā novadā un viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, šobrīd tajā nodarbināti aptuveni 250cilvēki, 2022.gadā tā apgrozījums sasniedza 76 miljonus eiro, peļņa – 2,8 miljoni eiro, bet pēdējos piecos gados kopā tā ir bijusi 17 miljoni eiro. “Tukuma piena” saimnieks un patiesā labuma guvējs Latvijā faktiski nezināma persona, kāds Dānijas pilsonis Stefans Balkins ar adresi Monako, norāda LSM.LV.

Vairāk par citām darba traumām lasiet:LSM.LV

Lasiet arī: FM: Turpmākajos gados bezdarba līmenis Latvijā samazināsies līdz 5%

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas