Arestē pakistānieti par plānu nogalināt ASV politiķus, iespējams, arī Trampu

Pakistānietim, 46 gadus vecajam Asifam Merčantam, kuram, iespējams, ir sakari ar Irānu, izvirzītas apsūdzības sazvērestībā nogalināt ASV amatpersonas, tostarp, iespējams, Donaldu Trampu (Donald Trump), FIB direktoram Kristoferam Rejam (Christopher Wray) šo shēmu raksturojot kā “bīstamu pasūtījuma slepkavības plānu… kā no Irānas spēļu grāmatas”, otrdien, 6.augustā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Šī sazvērestība nav saistīta ar atentāta mēģinājumu pret bijušo prezidentu, ko 13.jūlijā veica 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss (Thomas Matthew Crooks), kuru notikuma vietā nošāva Slepenā dienesta snaiperis.

“Ārvalstu vadīts plāns nogalināt valsts amatpersonu vai jebkuru ASV pilsoni ir drauds mūsu nacionālajai drošībai, un pret to tiks pielietots viss FIB spēks un resursi,” otrdien sacīja Rejs.

Saskaņā ar kriminālsūdzībā sniegto informāciju Merčants centās savervēt cilvēkus ASV, lai īstenotu slepkavības, tādējādi atriebjoties ASV par Irānas Revolucionārās gvardes augstākā komandiera Kasema Soleimani nogalināšanu 2020.gadā.

Merčants no Pakistānas ASV ieradies aprīlī un tika arestēts 17.jūlijā un šobrīd tiek turēts Ņujorkā.

Viņš esot sazinājies ar kādu personu, kas palīdzētu īstenot slepkavības plānu, bet vēlāk šī persona par to ziņojusi policijai. Merčants, stāstot par to, ko viņš vēlas izdarīt, esot ar roku veicis šaušanas kustību.

Apsūdzības rakstā teikts, ka darbs nebūtu “vienreizēja iespēja”, un viņš meklēja pastāvīgus kontaktpakalpojumus, un plānoja pirms slepkavībām pamest ASV, saziņā izmantojot šifrētus vārdus.

Jūnijā šī persona noorganizējusi viņam tikšanos ar slepeniem FIB aģentiem, kas uzdevušies par slepkavām, un viņš viņiem devis norādījumus nozagt dokumentus, organizēt protestus politiskajos mītiņos un nogalināt “politisku personu”.

Saskaņā ar apsūdzību Merčants teica, ka mērķi tiks paziņoti augusta pēdējā nedēļā vai septembra pirmajā nedēļā.

Lai gan apsūdzībā nav minēts Trampa vārds, avoti liecinot, ka viņš bija viens no plānotajiem mērķiem.

Jūnijā tika pastiprināta republikāņu prezidenta amata kandidāta drošība pēc tam, kad varas iestādes uzzināja par Irānas sazvērestību viņu nogalināt.

Lasiet arī: VIDEO | Tramps ievainots ausī apšaudē priekšvēlēšanu mītiņā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas