Atbalstu Ukrainai un Izraēlai ASV Pārstāvju palātā izskatīs kā atsevišķus likumprojektus

Pēc vairāk nekā diviem mēnešiem, kopš Senāts pieņēma apvienoto likumprojektu abām valstīm, ASV Pārstāvju palāta šonedēļ izskatīs atsevišķus likumprojektus par palīdzību Izraēlai un Ukrainai, pirmdien, 15.aprīlī, paziņoja republikāņu parlamenta priekšsēdētājs Maiks Džonsons (Mike Johnson), ziņo Reuters.

Pārstāvju palāta izskatīs arī palīdzību Taivānai, ASV sabiedrotajiem Indijas un Klusā okeāna reģionā un valsts drošības prioritātes, kopumā iesniedzot četrus likumprojektus.

“Pasaule mūs vēro, lai redzētu, kā mēs reaģēsim,”

Džonsons sacīja žurnālistiem. “Viņi vēro, vai Amerika iestāsies par saviem sabiedrotajiem un mūsu pašu interesēm visā pasaulē. Un mēs to darīsim.”

Džonsons paziņoja, ka jaunie Pārstāvju palātas likumprojekti piedāvā līdzīgu palīdzības apjomu kā Senāta likumprojekts, bet ar tādām atšķirībām kā, piemēram, ka daļa palīdzības tiek piešķirta kā aizdevumi.

Senāts februārī pieņēma divpartiju likumprojektu 95 miljardu ASV dolāru apmērā, kurā bija iekļauti 14 miljardi ASV dolāru Izraēlai, 60 miljardi ASV dolāru Ukrainai, kā arī līdzekļi sabiedroto stiprināšanai Indijas un Klusā okeāna reģionā un starptautiskajai humānajai palīdzībai.

Džonsons sacīja, ka balsojums par to pieņemšanu varētu notikt piektdien.

Džonsons atlika Senāta plaši atbalstīto palīdzības pasākumu kopumu, pamatojot to ar uzmanības pievēršanu iekšpolitikas jautājumiem un vēlmi iegūt vairāk informācijas. Viņš arī saskaras ar opozīciju no stingro labējo republikāņu puses, tostarp Trampa sabiedrotajiem, kas draud viņu gāzt no spīkera amata, ja viņš virzīs likumprojektu Ukrainas atbalstam, un kuri iebilst pret palīdzības palielināšanu Ukrainai.

Atbalsta likumprojekta iznākumu cieši uzrauga jo īpaši aizsardzības nozares uzņēmēji, kuri varētu gūt labumu no bruņojuma piegādēm Ukrainai un citiem ASV partneriem, ja finansējums tiktu apstiprināts. Palīdzības atbalstītāji uzsver, ka Ukrainas likumprojekta pieņemšana radītu daudzas darba vietas ASV.

Ukraina pirmdien vērsās pie sabiedrotajiem ar aicinājumu veikt “ārkārtas un drosmīgus pasākumus”, lai nodrošinātu pretgaisa aizsardzības līdzekļus, kas palīdzētu aizsargāties pret Krievijas gaisa uzlidojumiem.

Lasiet arī: Ukrainas augstākais komandieris saka, ka Krievijas mērķis ir līdz 9.maijam ieņemt Časivjaru

Lasiet arī: ASV nepiedalīsies Izraēlas atbildes pasākumos pret Irānu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas