Attīstībai/Par! nomainījusi nosaukumu uz PLI

Partiju apvienība Attīstībai/Par! (AP) nomainījusi nosaukumu uz PLI, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

PLI līdzpriekšsēdētājs, partijas Kustība Par! (Par) valdes loceklis, izpilddirektors Miks Celmiņš skaidroja, ka jaunais nosaukums PLI apzīmē partiju apvienību veidojošo partiju pirmos burtus – Par, Latvijas attīstībai (LA) un Izaugsme.

Ar nosaukuma maiņu tiekot iedzīvināts jau decembrī pieņemtais lēmums, ka turpmāk katra no apvienības partijām strādās “patstāvīgi”, skaidroja Celmiņš.

Par augustā sāks spriest par iespējamo dalību nākamā gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Atbilstoši pašreizējai virzībai neizskatās reāli partijai EP vēlēšanās startēt partiju apvienības sastāvā, atzīmēja Celmiņš.

Viņš skaidroja, ka partiju apvienībā tiek risinātas administratīvas lietas un “operacionāli pārrunājam liberālo domu”, bet kopīga politiskā darbība netiek koordinēta.

PLI valdē ir partiju apvienības gan divi līdzpriekšsēdētāji – Celmiņš un LA valdes loceklis Artūrs Toms Plešs, gan arī valdes loceklis, Ķekavas novada domes un Izaugsmes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Kā ziņots, 2022.gada 14.Saeimas vēlēšanās AP saņēma nepilnu 5% atbalstu – tai līdz iekļūšanai šajā sasaukumā pietrūka tikai 250 balsis.

Lasiet arī: Par/Progresīvie vēlas mainīt politisko atbildību satiksmes jomai un RD likvidēt divus vicemēru amatus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas