Austrālijā bijušais bērnu aprūpes darbinieks atzīst vainu desmitiem meiteņu seksuālā izmantošanā

Ešlijs Pols Grifits (Ashley Paul Griffith), 46 gadus vecs bijušais bērnu aprūpes darbinieks Austrālijā, pirmdien, 2.septembrī, Kvīnslendas tiesā atzina savu vainu 307 apsūdzībās par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret desmitiem viņa aprūpē bijušu meiteņu, par kurām viņš rūpējies 20 gadus, laikā no 2003. līdz 2022.gadam bērnu aprūpes centros Brisbenā un Itālijā, turklāt lielākā daļa viņa upuru bija jaunākas par 12 gadiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Policija iepriekš Grifitu bija raksturojusi kā vienu no visu laiku drausmīgākajiem Austrālijas pedofiliem.

Tiesneša palīgs vairāk, nekā divas stundas lasīja visas viņam izvirzītās apsūdzības.

Viņam izvirzītās apsūdzības ietvēra 28 apsūdzības par izvarošanu, 190 apsūdzības par nepiedienīgu izturēšanos, 67 apsūdzības par bērnu seksuālas izmantošanas materiālu veidošanu, četras apsūdzības par šādu materiālu producēšanu un vienu par to izplatīšanu.

Vairāki cietušie un viņu ģimenes pirmdien bija ieradušies tiesā, un vecāki bija redzami emocionāli, raudot, kad tika nolasīti viņu bērnu vārdi.

Kāda māte raksturoja bērnu aprūpes centru kā “šausmu istabu”, savukārt kāda bērna tēvs sacīja, ka nespēj noticēt, ka Grifitam 20 gadus ir izdevies izvairīties no soda par saviem noziegumiem.

Grifitu 2022.gada augustā arestēja Austrālijas federālā policija pēc tam, kad tika atrasti tūkstošiem ar viņa noziegumiem saistītu fotogrāfiju un video, kas bija augšupielādēti “tumšajā tīmeklī”.

Pagājušā gada novembrī viņam tika izvirzītas apsūdzības vairāk nekā 1 600 seksuālos noziegumos pret bērniem, taču lielākā daļa no tām galu galā, tika atsauktas.

Grifits joprojām atrodas apcietinājumā, un spriedums tiks pasludināts vēlāk.

Lasiet arī: Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas