Baltkrievijā apžēlots Nexta bijušais redaktors Protasevičs

Baltkrievijā apžēlots opozīcijas aktīvists un žurnālists Romāns Protasevičs, kuram maija sākumā Minskas tiesa piesprieda astoņu gadu cietumsodu, pirmdien vēsta Baltkrievijas valsts mediji.

“Es burtiski tikko parakstīju visus attiecīgos dokumentus, ka esmu apžēlots,” Protasevičs pavēstīja žurnālistiem. “Tās, protams, ir lieliskas ziņas.”

Protasevičs ir opozīcijas medija Nexta dibinātājs un bijušais galvenais redaktors un viņš tika aizturēts 2021.gada maijā, piespiežot Minskā nosēsties ceļā uz Viļņu esošo lidsabiedrības “Ryanair” lidmašīnu.

Diviem citiem Nexta darbiniekiem Stepanam Putilo un Janam Rudikam, kuriem izdevies aizbēgt no Baltkrievijas, tika aizmuguriski piespriesti 20 un 19 gadi cietumā.

Sākoties Protaseviča tiesas prāvai, viņš februārī pilnībā atzina savu vainu video, kuru publiskoja diktatora Aleksandra Lukašenko totalitārā režīma kontrolētā ziņu aģentūra Belta. Visticamāk, viņš tika piespiests sniegt šādu liecību.

Kopš 2021.gada jūnijam Protasevičam bija noteikts mājas arests.

Nexta kanālam, kas ir populārs vietnēs YouTube un Telegram, bija liela loma 2020.gada protestos pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, saskaņā ar kuriem Lukašenko kārtējo reizi tika pasludināts par uzvarētāju.

Nexta Baltkrievijā tika aizliegta un pasludināta par “teroristu organizāciju”.

Lasiet arī:Zaporižjas AES atkal atslēgta no elektrotīkla

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas