Balvos bērns izsauc policiju, jo nevar pamodināt piedzērušos māti

Nedēļas nogalē Balvos deviņus gadus vecs bērns izsaucis policiju, jo nevarēja pamodināt guļošo māti, kura izrādījās 2,27 promiļu reibumā, ziņo Valsts policijā (VP).

Policijā stāsta, ka bērns policiju izsauca ap plkst.20. Izrādījās, ka arī viņa tēvs, kurš atradās notikuma vietā, ir 2,81 promiļu reibumā.

Savukārt Rēzeknes novadā vecāki – 1989.gadā dzimusi sieviete un 1972.gadā dzimis vīrietis, bijuši tādā alkohola reibumā, ka nav varējuši parūpēties par diviem nepilngadīgiem bērniem. Bērna mātei konstatēts 2,67 promiļu reibums un bērnu tēvam 2,89 promiļu reibums.

Abos gadījumos vecāki nespēja nodrošināt pilnvērtīgu bērnu aprūpi un drošību, tāpēc bērni nodoti aprūpē citiem ģimenes locekļiem.

Abos gadījumos pret vecākiem ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Policijā atzīmē, ka saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu administratīvu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro. 

Tāpat likumssargi uzsver, ka viens no vecāku galvenajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu dzīvību un drošību. Tāpat policija arī turpmāk aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt par šādiem un līdzīgiem gadījumiem, zvanot uz tālruņa numuru 110.

Lasiet arī: ĀM strādā, lai Latvijā atgūtu ar SUP dēli Krievijā nelikumīgi nokļuvušo vīrieti ar bērnu
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas