Brīdina par iespējamiem teroristu uzbrukumiem pirms Ziemassvētkiem

Eiropas iekšlietu komisāre Īlva Johansone (Ylva Johansson) otrdien, 5.decembrī, izplatīja brīdinājumu, norādot, ka pirms Ziemassvētkiem Eiropas Savienībā (ES) pastāv “milzīgs teroraktu risks,” paaugstinātos draudus saistot ar karu Tuvajos Austrumos, vēsta Politico.

Teroristu uzbrukumu risks ES pastāv “ņemot vērā karu starp Izraēlu un Hamās, un tā izraisīto polarizāciju mūsu sabiedrībā, kā arī gaidāmo brīvdienu sezonu,” Johansone sacīja žurnālistiem pirms Tieslietu un iekšlietu padomes sanāksmes sākuma.

Komisāres brīdinājums ir saistīts ar nesenajiem incidentiem, tostarp uzbrukumu pie Eifeļa torņa Parīzē un saduršanu Francijas skolā, Johansonei piebilstot, ka “diemžēl mēs to esam piedzīvojuši arī agrāk”.

Kā norādījusi Vācijas iekšējās izlūkošanas aģentūra,

karš starp Izraēlu un Hamās ir palielinājis arī radikalizētu islāmistu uzbrukumu risku Vācijā.

Kopš 7.oktobra palestīniešu kaujinieku grupējuma Hamās uzbrukuma Izraelai, kas noveda pie karadarbības eskalācijas, vairākās Eiropas valstīs ir pieaudzis arī antisemītisko noziegumu skaits gan Palestīniešu pašpārvaldei, gan Gazas Veselības ministrijai ziņojot, ka Izraēlas atbildes pasākumos ir nogalināti vairāk nekā 15 000 palestīniešu.

Lasiet vairāk: Parīzē uzbrucējs nogalina vienu, ievaino divus; vieš bažas par Parīzes Olimpisko spēļu drošību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas