Brīvdienās mainīgi laikapstākļi: no saulainiem brīžiem līdz stiprām lietusgāzēm

Sestdiena, 27.jūlijs, aizritēs ar līdzīgiem laika apstākļiem – brīžiem starp mākoņiem uzspīdēs saule un tikai vietām, galvenokārt valsts austrumu rajonos, īslaicīgi līs un lokāli arī iespējama pērkona dārdoņa, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vējš saglabāsies lēns, līdz ar to nakts un rīta stundās dažviet sabiezēs migla un dūmaka. Naktī gaiss atdzisīs līdz +13…+18 grādiem, dienā tas iesils līdz +22…+27 grādiem.

Svētdien mūsu valsts reģionā gaidāma aktīva ciklona veidošanās. Lai gan tā ietekme uz Latvijas laika apstākļiem būs atkarīga no precīzas trajektorijas, gaidāms, ka jau svētdienas nakts otrajā pusē Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies plaša nokrišņu zona – līs ilgstoši un vietām arī stipri!

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka nokrišņi turpināsies arī dienā un pirmdien, centrālajos un austrumu rajonos tie pat varētu būt ļoti stipri. Svētdien vēl dominēs lēns vējš, tomēr no vakara pastiprināsies rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas pūtīs mēreni, līča piekrastē brāzmās sasniedzot līdz 15-16 m/s.

Mērens, bet piekrastē arī mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš pūtīs arī pirmdien, un no pēcpusdienas tas iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem, brāzmās sasniedzot 20-24 m/s, bet dienā vietām līča piekrastē pat līdz 25 m/s! Šajās naktīs gaiss atdzisīs līdz +13…+19 grādiem, kā arī dienās iesils vien līdz +16…+21 grādam.

No nedēļas vidus nokrišņu intensitāte mazināsies, pierims arī vējš. Pēc šī brīža prognozes, augusta pirmās dienas arī sagaidīsim ar lietainu un siltu laiku. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga – naktīs nebūs vēsāk par +14 grādiem, dienās neiesils vairāk par +25 grādiem.

Lasiet arī: ECT liegumu Ždanokai piedalīties Saeimas vēlēšanās atzīst par samērīgu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas