Čakša: Skolai ir jābūt drošai vietai, kur bērni, vecāki un skolotāji jūtas pieņemti un saprasti

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), sveicot visus Zinību dienā, uzsver, ka skolai ir jābūt drošai vietai, kur kā bērns, vecāks un skolotājs jūtas pieņemts un saprasts.

“Skolai mēs kā vecāki uzticam pašu dārgāko – savus bērnus, kuriem esam solījuši, ka viņi šeit piedzīvos patiesu draudzību, atklās pasauli un savus talantus,” norāda Čakša.

Viņa aicina arī godāt un gādāt par pedagogiem, kas “nemainīgi ir un paliek atslēga uz labu izglītību”, neskatoties uz to, ka izglītība visā pasaulē pašlaik piedzīvo pārmaiņas:

“Ar pateicību un dziļu cieņu uzlūkosim katru ziedos slīkstošu pedagogu, kas pēc 1.septembra dodas mājup, lai jau pirmdien stātos klases priekšā!”

“Izglītības un zinātnes ministrija jauno mācību gadu sāk ar padarīta darba sajūtu – mēs esam ceļā uz vienotu skolu, un valdībā iesniegts informatīvais ziņojums, kurā esam iezīmējuši skaidru virzību uz kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, kuru nodrošina motivēti un labi atalgoti pedagogi labās skolās,” tā jaunā mācību gada sākumu vērtē ministre.

Kā ziņots, jaunajā mācību gadā 563 pašvaldību un 72 privātās izglītības iestādēs 1.-12.klases skolas skolos sēdīsies 220 051 skolēns, no kuriem 21 584 skolēni mācības sāks 1.klasē, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas apkopotā informācija. Dati par izglītojamo skaitu gan var tikt precizēti pēc 5.septembra, kad skolas būs ievadījušas jaunāko informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā.

Lasiet arī: Rinkēvičs: Pedagogiem jāatceras, ka ar savu rīcību tie rāda piemēru audzēkņiem

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas