Čečeni norāj Prigožinu: Beidz klaigāt!

Viens no čečenu līdera Ramzana Kadirova tuvākajiem sabiedrotajiem sabiedrotajiem publiski kritizējis Vāgnera grupas īpašnieku Jevgēņiju Progožinu, nosaucot viņu par blogeri, kas nepārtraukti klaigā, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Kritika izsaukusi asu pretreakciju no augsta līmeņa Vāgnera grupas kaujinieka.

Tuvs Kadirova sabiedrotais Ādams Delimkanovs uzrunāja Prigožinu, lietojot deminutīvu Žeņa, un izmantojot uzrunas formu “tu”: “Ja tu nesaproti, tad vari sazināties ar mums, pateikt vietu un laiku, un mēs tev izskaidrosim to, ko tu nesaproti. Tu esi kļuvis par blogeri, kurš visai pasaulei kliedz un bļaustās par visām problēmām.

Beidz kliegt, beidz bļaustīties un vaimanāt.”

Paziņojums ātri vien pievērsa Dmitrija Utkina, pieredzējuša vāgnerieša, uzmanību. Utkins ir bijušais īpašo uzdevumu vienības virsnieks, un dienējis Krievijas izlūkdienestā. Ziņa, ko Prigožins pārpublicējis lietotnē Telegram, Utkins rakstījis: “No kurienes tāda familiaritāte: kas devis tiesības lietot “tu” un “Žeņa”? Dažus vajadzētu pielikt pie sienas par KAUNU, kas mums ir.” Utkins piebilda, ka vāgnerieši ir vienmēr gatavi parunāt aci pret aci.

Bijušā Čečenijas prezidenta Ahmada Kadirova dēls Ramzans Kadirovs pērn piebalsoja Prigožina kritikai, kas bija vērsta pret Krievijas militāro vadību, bet viņu attiecības pēdējos mēnešos ir attālinājušās. Kadirovs ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais.

Prigožins, kas no ēdināšanas pakalpojumu magnāta pārtapis par algotņu grupējuma galvu, trešdien, 31.maijā, paziņoja, ka esot lūdzis prokuratūrai izskatīt, vai Krievijas augstākās militārpersonas pirms kara vai kara laikā Ukrainā nav rīkojušās noziedzīgi.

Lasiet arī: Prigožins draud atvilkt vagneriešus no Bahmutas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas