Čečenijas līdera 16 gadus vecais dēls iecelts par Putina Speciālo spēku universitātes “kuratoru”

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs svētdien, 28.aprīlī, paziņoja, ka savu pusaugu dēlu Ādamu Kadirovu, kurš pagājušajā gadā piekāva ieslodzīto, iecēlis par prezidenta Vladimira Putina vārdā nosauktās Krievijas Speciālo spēku universitātes “kuratoru”, ziņo Reuters.

Ādamam Kadirovam novembrī palika 16 gadi, un pagājušajā gadā viņš tika iecelts arī par tēva galveno miesassargu un novērotāju jaunajā Krievijas Aizsardzības ministrijas bruņoto spēku bataljonā.

“Viņš ir labi pazīstams ar slavenās universitātes darbību, tāpēc es ticu, ka viņš lieliski tiks galā ar uzticētajiem pienākumiem,” Kadirovs rakstīja paziņojumā “Telegram”.

Viņš piebilda, ka iecelšana notika pēc Čečenijas pilsētas Gudermesas universitātes vadītāja lūguma.

Krievijas privātā izglītības iestāde nodrošina profesionālo apmācību speciālajām vienībām.

BNN jau ziņoja, ka septembrī sociālajos tīklos parādījās video, kurā redzams, kā Ādams Kadirovs piekauj ieslodzīto, kurš apsūdzēts Korāna dedzināšanā. Vecākais Kadirovs sacīja, ka lepojas ar zēnu par to, ka viņš aizstāv savu reliģiju, taču šis kautiņš izpelnījās kritiku pat no Kremli atbalstošiem piekritējiem.

Kadirovs pārvalda Čečeniju, Krievijas federatīvo republiku, kopš 2007.gada un kopš Krievijas iebrukuma sākuma 2022.gada februārī ir nosūtījis tūkstošiem savu kaujinieku uz Ukrainu.

Lasiet arī: VIDEO | Kadirovs lepojas ar dēlu par ieslodzītā piekaušanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas